Не справи, а спазми, - Моклиця про реформи у парку

Не справи, а спазми, - Моклиця про реформи у парку
Дії чинної міської влади щодо розвитку центрального парку в Луцьку більше нагадують спазми, а не набір продуманих кроків.

Про це у Facebook написав громадський активіст, колишній заступник міського голови Юрій Моклиця.

Він нагадав, що минулого року розробили Концепцію розвитку центрального парку імені Лесі Українки. «Навряд чи документ претендує на геніальність, але в ньому була одна особливість - він на 100% зроблений з думок, пропозицій, бачень, обговорень самих лучан», - стверджує активіст.

Моклиця нагадав, що в обговоренні брали участь представники «Укропу», а депутати міськради документ підтримали одностайно.

«Не знали депутати, що концепція - це документ, який треба виконувати, а не яким треба тішитись», - іронізує він.

З його слів, здивувала заява секретаря міськради про потребу замінити сцену при вході в парк. «Спеціально для того, щоб зрозуміти, що робити з культурним розвитком парку, я навесні минулого року зібрав представників культурного середовища (кого зміг). Була там і начальниця упркульту, а тепер депкульту Гнатів Тетяна. Всі митці в один голос заявили, що стаціонарна сцена на тому місці не потрібна, бо там поруч дорога, це транзитна зона, артистам не комфортно і т.д. Врешті, якщо комусь і треба - привозь переносну сцену. Всі погодились, в Концепції так і записали: «стару сцену в парку ДЕМОНТУВАТИ!» - йдеться в дописі Моклиці.

Тобто сьогоднішнє рішення протирічить вчорашньому.

«Далі. Погодили перенесення торгових лотків з лівої сторони центральної алеї у праву (якщо дивитись на Стир). Логіка така: в правій частині концентруємо торгові заклади, ліву залишаємо на мистецьку та ландшафтні зони. Наприклад, два діючих кіоски зараз повністю візуально закривають алею Голованя.

Написали в Концепції: звідси забрати, сюди перенести. Зустрілись з підприємцями. Трохи побуркали, але погодились. В обмін на розуміння ми пообіцяли дати дозволи не на рік, а на три, щоб окупилась зміна місця. На початку року на виконкомі затвердили нову схему розміщення тимчасових споруд в парку.
Потім чотири підприємці, які мають там бізнеси, почали гризти один одному горлянки і тут бац - все повертають назад, як було. Завтра на виконкомі погоджується нова (стара) схема. Без логіки і пояснень. Бо так простіше», - зазначив Юрій Моклиця.

«Те саме зі Спартаком. Вирішили в минулому році не фінансувати, а будувати окрему каналізацію. Взяли і передумали. Тепер і Спартак буде доїти бюджет і нормальну каналізацію для парку ми не скоро отримаємо. Не те, щоб я не переймався, що мою попередню роботу зараз хтось не дооцінює. Просто погано, коли справи більше нагадують спазми, а не набір продуманих кроків», - додав він.

«Це текст для тих, переймається битвою стратегій і бачень колишньої влади та теперішньої... ну і тим кому байдуже, що теперішня зайняла своє місце незаконно, бо все ж таки є базові речі, а є похідні», - написав активіст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякуємо Моклиці та банді за маршрутки по 4 грн
Відповісти
Спасибо Моклице за пожелание гулять жителям на Мемориале и за вырезаный сквер возле бассейна, это не спазмы . а болезнь
Відповісти
Відколи він став активістом?
Відповісти
Останні новини
Не справи, а спазми, - Моклиця про реформи у парку
20 червень, 2017, 11:24