«Розблокували» картку і опинилися без грошей: шахраї обманюють волинян

«Розблокували» картку і опинилися без грошей: шахраї обманюють волинян
Під приводом розблокування банківської картки жертвами шахраїв стали відразу троє волинян.

Про це повідомили у СК ГУНП в області.

До поліції звертаються громадяни із заявами про шахрайства. Найчастіше волиняни попадають на гачок до шахраїв, які представляються працівниками банків або під час купівлі чи продажу речей через інтернет. Так, протягом минулої доби до територіальних підрозділів волинської поліції звернулися п’ятеро громадян із заявами про шахрайства. Всього шахраї ошукали громадян на понад 21 тисячу гривень.

Зокрема до Іваничівського відділення поліції надійшла заява 71-річного жителя Нововолинська. Чоловік повідомив, що вранці йому на мобільний телефон зателефонував невідомий, представився працівником банку та шахрайським шляхом під приводом розблокування банківської кратки, заволодів понад 4 тисячами гривень.

Цього ж дня шахрай, використовуючи аналогічну схему, зняв із карток жителів Ковельського району 15 тисяч гривень та 5,2 тисячі гривень.

У селі Гайове Ківерцівського району 36-річна місцева мешканка попалась на гачок шахрая, який через інтернет під приводом продажі великої рогатої худоби видурив у жінки понад 1 тисячу гривень.

29-річного лучанина невідомий шахрай обдурив на майже 1 тис. грн.. під приводом здачі житла.

Усі випадки поліція зареєструвала в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про скоєні кримінальні правопорушення та інші події. Вирішується питання про відкриття кримінальних провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Розблокували» картку і опинилися без грошей: шахраї обманюють волинян
20 червень, 2017, 12:04