На «Ласці» розповіли, як витрачають благодійні кошти

На «Ласці» розповіли, як витрачають благодійні кошти
Комунальне підприємство «Ласка» та громадська організація «Волинське товариство захисту тварин» представили фінансові звіти за 2016-ий та перший квартал 2017-го року.

Прозвітували організації у вівторок, 20 червня, під час бюджетної комісії Луцької міської ради.

Раніше питання фінансову співпрацю орнаізацій вже обговорювали, адже ГО надає «Ласці» матеріальну та фінансову допомогу. Голова громадської організації «Волинське товариство захисту тварин» Ольга Мазепа розповіла, що вони допомагають «Ласці» речами, які отримують від спонсорів.

«Я головою ГО стала з 1 червня. Ми допомагаємо своєю співпрацею КП «Ласка», передаючи їм ті матеріальні цінності, які отримуємо від наших спонсорів. Ми передаємо медикаменти, вакцини, тому що це все не фінансується. Також шовно-перев’язочні матеріали та ліки, які нам допомагають придбати наші спонсори. Основна частина грошей йде на бензин. Ось в перші місяці у нас не було фінансування до кінця березня. Тому ми шукаємо спонсорів, просимо людей, які нам допомагають. Ось мій син разів три заправляв машину. Бо виїжджати треба, а грошей на бензин нема. А потім ми ті чеки додаємо, і таким чином передаємо», - зазначила Мазепа.

«Також допомагаємо інвентарем. Ось треба тачку або віники. Це фактично за гроші наших спонсорів купується. Але вони нам не гроші дають, а матеріали та чеки, на які нам купили речі. Ми все це підшиваємо та тут звітуємо», - додала вона.

«У 2016-му році за гроші гранту ми передали ендоскоп, отоскоп, мікроскоп, діагностичну лампу, декілька кліток для тварин, а вони дорогі. Нам (КП «Ласка-ред.) потрібна була бактерицидна лампа для дезинфекції. Одна в нас є в операційній, а клітки не було чим дезинфікувати», - прозвітувала Ольга Мазепа.

«В березні велика сума грошей зазначена, бо нам купували матеріал на ремонт та будівництво вольєрів. Але ці гроші нам передали у 2017-му році, а матеріали закуповувались у 2016-му», - зауважила волонтерка.

Також вона розповіла, що, окрім «Ласки» їхнє ГО співпрацює з іншими волонтерами.

«Окрім КП «Ласка» ми співпрацюємо з волонтерами, допомагаємо їм ліками. Ось, наприклад, є в нас бабуні, які не мають як лікувати тварин за власний кошт. То ми їм допомагаємо ліками, вакцинацією, стерилізацією. Тобто, в основному, ми займаємось допомогою тваринам. Ми кажемо нашим спонсорам, що нам треба, і вони допомагають. Але своїх спонсорів ми не розголошуємо. Це небідні люди, але вони не хочуть, щоб про них знали. Акти прийому-передачі ми маємо», - зазначила вона.

«За 2017 рік ми передали бензину на суму 23 тисячі гривень. В нас є чеки, але ми визначаємо не літрами, а сумами. Чек приклеюєм до путівки, а актом вже в сумі передаємо», - розповіла Мазепа.

«Тим паче, ми виєжджаємо не лише за живими тваринами, є «газельки», що їздять за трупами», - додала директор КП «Ласка» Богдана Новарчук.

«Першу суму за бензин ми отримали в квітні. Січень, лютий, березень, всі ці кошти фінансувала ГО «Волинська організація захисту тварин». Ми не могли припиняти роботу, адже є багато випадків, коли нам треба виїжджати і рятувати тварин», - зазначила Новарчук.

«Я почув, що ви тисячу літрів бензину виїздили. Скільки це в кілометражі?», - поцікавився депутат Луцької міської ради Олександр Кравченко.

Богдана Новарчук пообіцяла уточнити і повідомити цю інформацію.

Також члени «бюджетки» поцікавились, яким чином відбувається облік продуктів харчування, які надходять в КП для тварин.

«За договором акту-прийому. Книги надходження і видачі нема. Законодавство не вимагає. Акти зберігаються в офісі, а продукти на території. Діловод в нас ще є, а бугалтер будуть, як проведуть інтернет», - пояснила Новарчук.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що на піприємстві виявили нарковмісні препарати, яких немає у вільному обігу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Ласці» розповіли, як витрачають благодійні кошти
20 червень, 2017, 16:50