Безвіз наш: на Донбасі - черги і бійки через біометричні паспорти

Безвіз наш: на Донбасі - черги і бійки через  біометричні паспорти
На Донбасі жителі окупованих територій масово їдуть на підконтрольну Україхні територію оформляти закордонні біометричні паспорти.

Про це інформує ТСН. ua

Зокрема, у Покровську чергу до міграційної служби люди займають з ночі. Хоча гарантії, що біометрику вдасться оформити швидко, немає. Адже мешканців окупованих територій перед тим, як видати закордонний паспорт, перевіряють додатково.

Керівник міграційного відділу розповідає, на Донбасі процес оформлення закордонних паспортів триває довше, ніж в інших областях України. Адже більшість клієнтів — жителі окупованих територій. І перевіряють їх ретельніше, крім стандартного набору документів, люди мають принести будь-які довідки та папери, що доведуть, що вони не громадяни Росії з донецькою пропискою, а справді українці.

"Ми в цьому безладі вже три роки працюємо, у нас тут доходило, що і поліцію викликали і бійки, раніше відкривали по сто чоловік тут були під дверима", - розповідає завідувач сектору Юрій Згонніков.

Тепер люди самоорганізувались. Записуються в чергу, і щоб не стояти в душному коридорі, йдуть гуляти. Але є й нетерплячі клієнти, зізнаються тутешні працівники.

Загалом черги займають по кілька годин, і тут часто заходить до суперечок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.