На Волині готуються до будівництва сміттєспалювального заводу

На Волині готуються до будівництва сміттєспалювального заводу
Майже 8 тисяч кубометрів сміття вивозять щодня з Нововолинська на полігон твердих побутових відходів, який знаходиться на землях Старолішнянської сільської ради Іваничівського району.

Як розповів міський голова Віктор Сапожніков, існуючих потужностей вже не достатньо, тому планують будівництво третьої черги сміттєзвалища - пише ВРДНТСУ.

"Ми працювали над тим, щоб, завдяки німецьким технологіям і коштом інвестора, побудувати за 40 мільйонів євро у Нововолинську сміттєпереробний завод, який би дав не тільки теплову енергію, а ця теплова енергія була б дешевшою, – розповів міський голова Віктор Сапожніков. – Ми виграли грант, щоб побудувати теплову мережу до Нововолинська, забезпечити людям дешевше тепло. Там стовідсоткова переробка, немає відходів. На жаль, проект не пішов. Він ще остаточно не закритий. Нам усе обіцяють, змінюють, називають причини, через які не реалізується цей проект. З’явилася заборгованість по землі. Були обіцянки, але з області, на жаль, поки що ні по лінії екології, ні по лінії обласного бюджету не виділено коштів. Будемо починати із своїх надходжень".

Віктор Сапожніков покладає певні надії на сусідній Червоноград. Тут польський інвестор пропонує збудувати сміттєспалювальний завод.

"Той завод, що буде будуватися в Червонограді, в десять разів може більше переробляти сміття, ніж Червоноград, Соснівка і Гірник зможуть цього сміття дати. Тому вони можуть приймати і львівське, і нововолинське сміття також. Але ця проблема в Україні існує, і її треба вирішувати усім, – зазначив Віктор Сапожніков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині готуються до будівництва сміттєспалювального заводу
21 червень, 2017, 17:44