«П’яний за кермом – вбивця»: у Луцьку презентували соціальну рекламу

«П’яний за кермом – вбивця»: у Луцьку презентували соціальну рекламу
У Луцьку презентували соціальну рекламу, яка привертає увагу до проблеми кермування в нетверезому стані.

Представлення відбулося в кінокомплексі «Адреналін» у середу, 21 червня.

Ролики створили у співпраці Патрульна поліція Луцька та Соціальна ініціатива Андрія Покровського МИSVIDOMI.

На представлення міні-фільмів завітали поліцейські, члени громадських формувань, журналісти, медики, представники влади, а також актори та знімальна команда, яка втілювала ідеї у життя.

Соціальні реклами «Кілер» та «Дитинство без майбутнього» тривалістю до 3 хвилин відразу викликали неоднозначні почуття у присутніх. Перша реклама «Кілер» - це в першочергово провокація, яка складається з двох сюжетних ліній, - зазначають автори. У сюжеті показують чоловіка, який після відпочинку на дискотеці і вживання алкоголю сідає за кермо автівки і мчить з віражами по вулицях Луцька.

Друга сюжетна лінії показує кілера, який обирає собі жертву, дивлячись у приціл гвинтівки. В кінці водій за кермом збиває велосипедиста на пішохідному переході, а кілер – вбиває людину. Таким чином знімальна команда «Правда Pro» проводить паралель та резюмує: «П’яний за кермом – вбивця».

Другий ролик «Дитинство без майбутнього» показує історію маленької дівчинки, яка живе повноцінним життям з мамою та батьком. У сюжеті дівчинка розповідає, що ніколи не закінчить школу, не вступить до вишу та не створить сім’ю, оскільки стала жертвою п’яного водія.

Представники патрульної поліції Луцька розповіли, що у 2016 році на території Волинської області сталося 142 аварії з вини водіїв у стані алкогольного сп’яніння, в яких постраждало 113 людей, 149 – травмовано та 11 загиблих.

Куратор Соціальної програми МИSVIDOMI Павло Павлюк розповів, що реакція людей на такі ролики повинна бути однозначна, і усі повинні зрозуміти, яку шкоду можу скоїти п’яний водій.

Режисер студії «ПравдаPro» Сергій Шараєвський розповів, що такі ролики не вирішать проблеми кермування в стані алкогольного сп’яніння, «але ми просто закручуємо невеликі гвинти в вирішення проблеми».

«Мені ця тема особливо близько у зв’язку із ситуацією в Луцьку. Завжди дратувала відсутність покарання за таке», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«П’яний за кермом – вбивця»: у Луцьку презентували соціальну рекламу
21 червень, 2017, 14:27