В Україні змінили транспортний збір на «розкішні» авто

В Україні змінили транспортний збір на «розкішні» авто
Кабмін затвердив поправки до Методики визначення середньоринкової вартості легкового автомобіля для визначення транспортного збору.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Нову методику привели у відповідність до прийнятих в кінці 2016 року змін до Податкового кодексу, де, зокрема, вже не враховується тип двигуна автомобіля, коробки передач, а також пробіг.

За новими змінами до Податкового кодексу, автомобілі, на які нараховуватиметься транспортний податок, повинні бути не старше п'яти років, середня ринкова вартість яких перевищує розмір 375 розмірів встановленої на 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати (1,2 млн грн). Раніше, нагадаємо, було 750 мінімумів (1,03 млн грн).

Згідно з новою методикою, зокрема, з формули розрахунку середньоринкової вартості виключений коригувальний коефіцієнт в залежності від пробігу.

Для визначення середньоринкової ціни у формулі ціна нового автомобіля множиться на коригувальний коефіцієнт з урахуванням терміну експлуатації ТЗ (відповідно до затвердженого урядом в квітня 2013 року Порядком визначення середньоринкової ціни ТЗ).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні змінили транспортний збір на «розкішні» авто
22 червень, 2017, 08:31