У Луцьку вимагають посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

У Луцьку відбулась акція протесту зоозахисників, котрі вимагали посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Кажуть, що відповідальність також повинні нести люди, котрі викидають дамашніх тварин на вулицю.

Акція протесту відбулась у четвер, 22 червня.

Волонтерка та зоозахисниця Наталія Рудь каже, що депутати Верховної ради мають внести правки та прийняти законопроект 5119-1, який стосується гуманного ставлення до тварин.

«Акцію організували київські активісти і попросили всі міста України підтримати їх. Вони вимагають від депутатів підтримати законопроект 51 19-1 щодо підвищення міри покарення за жорстоке поводження з тваринами. Там мають ще в цьому законопроекті внести якісь правки і прийняти його», - розповіла жінка.

«Це дуже важливий крок в сфері захисту тварини. Це перший законопроект, який став відомим і набув такого розголосу, який стосується тварин. Наразі за жорстоке поводження з тваринами є адміністративна відповідальність та кримінальна. В залежності від обставин», - додала вона.

«Ми вийшли для того, щоб сьогодні прийняли цей законопроект. Ми проти жорстокого поводження з тваринами. Хочемо, щоб закон почав діяти та карати людей за жорстоке поводження з тваринами. Також вимагаємо покарання для для людей, котрі викидають домашніх тварин на вулицю», - додала зоозахисниця Інна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: тварини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Анекдот в тему. Через ограждение моста перелез самоубийца. Отсчет идет на секунды. И вдруг сзади постукивание по плечу: "Котят с собой не возьмете?"
Відповісти
а яку відповідальність мають нести ті, хто вигулює собак на майданчику без повідка та намордника?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вимагають посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами
22 червень, 2017, 10:55