«Ніч у Луцькому замку» - піар-майданчик для політиків, - Юрій Моклиця

«Ніч у Луцькому замку» - піар-майданчик для політиків, - Юрій Моклиця
Екс-заступник міського голови Луцька Юрій Моклиця каже, що арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» перетворили на піар-майданчик для політиків.

Про це він написав у Facebook.

Нагадаємо, 22 червня у міській раді розповіли детальніше про цьогорічне арт-шоу. Основним акцентом цьогорічного дійства буде класична музика, балетні та оперні мотиви. На гостей події чекає унікальна програма за участю найвідоміших європейських театральних колективів. Вперше в Україну завітає унікальний італійський колектив Molecole Show: його балерина на повітряних кулях відкриє українським глядачам зовсім новий вимір танцювального мистецтва.

Юрія Моклицю, як багатьох лучан, здивувало, що програму опублікували за півтора тижня до дійства.

"Але справа не в цьому", - додав він та опублікував роздуми, які ми передруковуємо без змін і правок:



Я вважаю, що цьогорічна ситуація дуже загрозлива для існування в майбутньому цього дійства. Такий фестиваль і з такими колективами (як оце я зараз читаю) - це настільки дорого, що "окупність" цього проекту можна множити і множити безкінечно. В мінус, звичайно.
За яких умов може відбутись настільки дороге і настільки неякісне (з точки зору менеджменту) дійство?

1) Має бути багатий дядя... нє... дуууже багатий дядя (Палиця в нашому випадку)
2) Комусь треба сильно попіаритись (вибори в нашому випадку).

Хочу віддати належне Андрію Покровському, бо саме він зробив прорив у підходах до проведення цього заходу. Тільки він один, як замовник і генеральний спонсор, ПРАВИЛЬНО поставив завдання виконавцям: "так, я хочу, щоб захід був якісний, але мені не байдуже скільки це буде коштувати".

В результаті, відразу після оприлюднення фінансового звіту Ночі 2016 (коли вдалось вийти з мінімальними затратами), він заявив, що готовий спонсорувати Ніч 2017. Це сталося вперше (!!!) за всю історію дійства! І справа вже тепер не в Покровському (буде він, чи ні спонсором), а в тому, що він, разом з організаторами, наочно продемонстрував, що подібний захід може обходитись без дуууууже багатих дядь, може існувати в більш-менш бюджетному варіанті, а значить має і може розвиватись у Луцьку на постійній основі.

Цьогоріч все інакше. Сказав Палиця (як і в 2012-му): "зробіть мені афігєнскій захід, беріть гроші і ні в чому собі не відмовляйте". Гнатів відразу погодилась. Це дивно, бо ж минулого року чомусь не захотіла організовувати.

Можете не сумніватись, що бюджет цієї Ночі щонайменше в 4 рази перевищить бюджет минулорічної!

Чи буде вона із-за цього кращою? Ймовірно. Чи добре це? Ні. На наступний рік може просто ніхто не захоче організовувати цей захід. Бо ж планка зараз дуже високо. Італійці, французи, австрійці. Кожен організатор все-одно розуміє, що його захід будуть порівнювати з попереднім, а ніхто не хоче бути гіршим.

Як оцінити цей допис? Все залежить від того, що ви, як лучани, хочете отримати на виході. Або якісний, добротний, на ринкових умовах, але незалежний і постійно діючий захід. Або піар-площадку для багатого кандидата.

P.S. Шановні відвідувачі Ночі 2017, щиро бажаю вам отримати задоволення від перегляду дійства. Просто памятайте, скільки б ви не заплатили за вхід у Замок, те, що ви побачите, коштує набагаааааато дорожче. Запитайте себе хто за це платить і навіщо. І чи так має бути завжди?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собака лает - караван идет...
Відповісти