Влада Луцька безсила у вирішенні проблеми ринку

Влада Луцька безсила у вирішенні проблеми ринку
У Луцьку на вулиці Львівській знаходиться ринок, утім, його діяльність сьогодні лишається під питанням: частина магазинів знаходиться на приватній власності забудовника, а інша – на червоних лініях, де заборонено розташовувати будь-які об’єкти.

Щоб вирішити конфліктну ситуацію «Народний контроль» організував сьогодні, 22 червня, спільну зустріч підприємців та влади, - повідомили у прес-службі руху.

Власники кіосків тривалий час сплачували орендну плату попередній власниці ділянки Руслані Крикоті. А зараз земля, де знаходиться ряд МАФів, перейшла у приватні руки Руслана Юзви. Він поруч ринку уже збудував багатоповерхівку ЖК «Сафрон». Тому забудовник поставив вимогу, аби підприємці звільнили територію до 1 липня.

Під час зустрічі керівник «Народного контролю», депутат Павло Данильчук повідомив, що також існує правовий колапс, адже від 2002 року є розпорядження міського голови, що цій території наданий статус ринку, а згідно ПДП ділянка призначена для багатоповерхової забудови.

Натомість заступник міського голови Олександр Рачков озвучив неприємну новину для підприємців, заявивши, що власникам магазинів, які знаходяться на приватній території, вони нічим допомогти не зможуть. «З ринком нам немає, що робити, бо земельна ділянка викуплена. А тимчасові споруди, які знаходяться не в межах земельної ділянки, ми готові приймати заяви на дозвіл про розміщення», - повідомив людям Рачков.

Утім, Павло Данильчук переконаний, що у цій ситуації потрібно шукати компроміс та закликав чиновників ініціювати для людей пошук можливих варіантів для вирішення проблеми.

«Є конфліктна ситуація і тому міська рада має виступити арбітром між підприємцями та власником ділянки. Давайте спільно сядемо за стіл переговорів, щоб забудовник не поспішав виганяти людей. В той час нехай підприємці пишуть заяви на архітектурну комісію, яка скаже, де можна розміщувати малі архітектурні форми. А також нехай колективно звертаються, щоб їм міська рада віднайшла альтернативні місця», - запропонував керівник «Народного контролю».

При цьому забудовник Руслан Юзва усно погодився дати людям більше часу на пошук нових місць для торгівлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ліва рука не знає, що вдіє права!
Відповісти
Кажуть що юзва не хороша людина.
Відповісти
Який то ринок це сміх а не ринок!!!Праввильно робить там в будинку має бути великий супермаркет
Відповісти