На Волині у лісовій галузі працює 529 жінок

На Волині у лісовій галузі працює 529 жінок
У Волинському ОУЛМГ провели навчання для кадрових працівників лісової галузі.

Працювати якісно – це мистецтво поєднання знань, вмінь, самоаналізу та самоконтролю, - повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

А зробити так, щоб якісно працював весь колектив – це вже мистецтво управління персоналом. Митці цієї справи у лісовій галузі Волині вчора, 22 червня, зібралися на навчання, щоб вдосконалити навики, які щодня застосовують у роботі.

Відбулася семінар-нарада з працівниками, відповідальними за організацію роботи з персоналом у територіальних підприємствах безпосереднього підпорядкування Волинського ОУЛМГ.

Відкрив нараду перший заступник начальника Волинського ОУЛМГ Віктор Сахнюк. Він привітав присутніх та запрошених, зазначивши: стара фраза про те, що кадри вирішують усе, досі актуальна. Адже жодна техніка, навіть найсучасніша, ніколи не замінить фахівця. І в лісовій галузі, де робота досить специфічна, а в окремих випадках навіть із підвищеним рівнем небезпеки, – особливо.

Завідувач сектору управління персоналом Ірина Щербатова наголосила: нещодавно подібний семінар відбувся на базі Закарпатського ОУЛМГ. І зібрав він кадровиків лісової галузі з усієї України. Саме тоді завідувач сектору з персоналу Держлісагентства України Алла Святецька висловила пропозицію, щоб подібні заходи відбулися на рівні областей.
Волинь стала першою, хто втілив цю ідею у реальність.

Варто зазначити, що у державних лісогосподарських підприємствах, які перебувають у підпорядкуванні Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, нині загалом працює 3191 особа. У цій кількості значно переважають чоловіки.

Жінок у лісовій галузі нашої області – 529. Коли ж заходить мова про кадрову підготовку, то перш за все, йдеться не про кількість. Тому в управлінні та на місцях, у лісгоспах, пріоритетним завжди залишається підвищенням кваліфікації працівників. У цьому питанні принциповою є позиція начальника управління Олександра Кватирка.

– В тому, що кадрова робота у нашій галузі ведеться на достойному рівні, значна заслуга начальника управління. Олександр Михайлович сам є молодим фахівцем, який завжди відмінно виконує свою роботу, відповідно – такі ж вимоги ставить перед своїми працівниками. Водночас намагається створювати максимально комфортні умови для роботи, – зазначила Ірина Щербатова.

Тоді вона представила запрошених спікерів, серед яких – фахівці різних сфер.

Тож перед учасниками наради виступили: начальник відділу військового обліку і бронювання Волинського обласного військового комісаріату старший офіцер Дмитро Никитін, завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату Волинської облдержадміністрації Валентин Сушик, начальник відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду в м. Луцьку Наталія Гусь, начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Головного управління Пенсійного фонду в м. Луцьку Тетяна Коллер, головний спеціаліст сектору організаційно-інформаційної роботи Головного управління Пенсійного фонду в м. Луцьку Олена Саганюк, заступник начальника відділу з питань додержання закону про працю, зайнятість та інші нормативно-правових актів управління Держпраці у Волинській області Наталія Ганя, доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства СНУ ім. Лесі Українки Олександр Кичилюк, головний державний інспектор управління Держпраці у Волинській області Марія Мосур.

Варто зазначити, що семінар відбувся у форматі дискусій та активного ситуативного обговорення. Тож, безперечно, став корисним для його учасників.

Це очевидно вже з тієї причини, що стародавнє прокляття «Щоб ти жив в епоху змін», торкнулося нас не на жарт. Те, що відбувається сьогодні не лише в Україні, а у всьому світі, складно назвати стабільною ситуацією. Якщо раніше ми знали, чого очікувати, як планувати свою роботу, то в нинішню еру мобільності всі працюють, наче над жерлом вулкана.
Зважаючи на це, необхідність проведення таких семінарів є досить високою.

Тим більше, відповідно до стандартів Європейського союзу, людина, яка працює на підприємстві, має щороку підвищувати свою кваліфікацію.
Тому подібні заходи у Волинському ОУЛМГ відтепер будуть традиційними.



Довідка

На базі державних лісогосподарських підприємств діє 43 шкільних лісництва. Це – основа підготовки молодих кадрів. Адже чимало вихованців шкільних лісництв обирають лісівничу професію. Для здобутття відповідної фахової освіти в Україні створено всі умови.
Загалом в Україні є 23 вищих навчальних заклади, які готують фахівців лісової галузі. На Волині успішно діє Шацький лісовий коледж ім. Валентина Сулька. На базі двох вищих навчальних закладів – СНУ ім. Лесі Українки та Луцького політехнічного університету – є спеціалізовані факультети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині у лісовій галузі працює 529 жінок
23 червень, 2017, 15:03