Обрали директора волинського драмтеатру

Обрали директора волинського драмтеатру
У Луцьку обрали директора Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Більшістю голосів комісії обрали Анатолія Гливу, – повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Першою на засіданні заслухали кандидата на посаду Наталію Максимчук, яка зауважила, що новий керівник повинен зберегти усе, що було напрацьовано у попередні роки, але толерантно вдатись до змін і внести свою лепту в розвиток Волинського театру

«Театр має рефлексувати щодо подій в державі і виконувати просвітницьку роботу, а не лише розважальну. Треба враховувати думку молодих людей, які приходять в театр працювати. Кожна ідея від працівників повинна бути почутою», – зазначила кандидатка.

Щодо планів розвитку, то Наталія Максимчук запропонувала власну рекламну та соціальну стратегію – це встановлення рекламного табло, де будуть анонсувати трейлери вистав, відкриття дитячих театральних студій при драмтеатрі, що дозволяє виховувати власні кадри, організація театральних фестивалів, які привернуть увагу туристів не лише з України, а й з-за кордону.

«Електронне табло – це реклама, яка може впливати на людей. Ще я пропоную одну з таких новацій як 3D-вистави. Це вистави з вкрапленнями 3D-елементів у якості декорацій, різноманітних спецефектів. Це те, що приверне увагу глядача і по-новому буде популяризувати театральне мистецтво», – зауважила Наталія Максимчук.

Також вона запропонувала проводити театральні постановки на відкритому просторі, збільшити репертуар п’єсами на патріотичну тематику і соціалізувати театр під різні верстви населення.

Другим одразу заслухали Анатолія Гливу, який з 2011 року очолює Волинський драмтеатр і, попри 65-річний пенсійний вік, має наміри ще довго лишатись на цій посаді.

«В даний час у нас працюють справжні професіонали і ми надалі працюватимемо над створенням високохудожніх вистав та концертів. Я хочу забезпечити різнопланову тематику вистав. Зараз у репертуарі 25 вистав, 12 вистав для дітей. Ця кількість вистав цілком достатня для нормальної діяльності. В подальшому ми хочемо збалансувати репертуар: 50% — українська класика, 25 — сучасні і 25 — зарубіжні твори. Плануємо випускати 4-5 нових прем’єр на рік», – розповів Анатолій Глива.

У планах Анатолія Гливи, окрім спільних гастролей з рівненським театром, — поїздка до Ольштина. А от щодо фінансової частини, то наступного року він планує отримати дохід з діяльності театру 1,4 мільйона гривень, у 2019-му — 1,6 мільйона, у 2020-му — 1,7 мільйона, а в у 2021-му — 1,9 мільйона гривень. Однак, при максимальній ціні квитка 50 гривень на вистави, Анатолій Глива не бачить можливості фінансового розвитку, однак і підняття вартості квитка він планує на незначному рівні.

Також Анатолій Глива планує поставити «Енеїду», підготувати концерт «Волинь моя» і до 150-річчя від дня народження Лесі Українки організувати фестиваль і виставу «Бояриня». Проте не оминув він і проблемні питання, зокрема придбання нового вантажного автомобіля та ремонту приміщення.

«Мої сподівання на успішну реалізацію планів базуються на підтримці колективу…. по суті ці плани — і є наші спільні плани», – відмітив Анатолій Глива.

А от третій кандидат Ігор Власюк розпочав свою презентацію з пропозиції створити у драмтеатрі художню раду, оскільки, на його думку, режисер не завжди обирає підходящий репертуар, в той час як саме керівництву доводиться отримувати критику за провальні постановки.

Окрім цього, як першочергове завдання він озвучив: ремонт та реконструкція господарського відділу, створення електронної каси театру, встановлення автопарковки і повернення юриста в театр. «Ремонт гуртожитку театру — це для мене болюча тематика. На момент, коли я прийшов в театр, в театру було всього 4 квартири, які бувший директор добивався роками. Жити – так, приватизувати – ні», – зауважив Ігор Власюк.

Також він запропонував створити благодійний фонд, який потрібен для залучення меценатів, та встановити посилені засоби безпеки і відеофіксацію.

Зрештою, після низки питань та висловлення власних думок члени комісії приступили до таємного голосування, яке відбулось в закритому режимі за відсутності представників ЗМІ, кандидатів і громадськості.

Таким чином, комісія озвучила протокол результатів голосування. Тож, за Анатолія Гливу проголосувало 6 членів комісії, за Наталію Максимчук — 2, а за Ігоря Власюка — 0.

Голова комісії Ярослав Корнилюк зачитав протокол засідання і рекомендував управлінню культури Волинської ОДА підписати з Анатолієм Гливою контракт терміном на 5 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для мене найкращим був пан Береза
Відповісти
Останні новини
Обрали директора волинського драмтеатру
23 червень, 2017, 14:46