Луцький екстремал розповів про найбільше досягнення та користь від паркуру

Луцький екстремал розповів про найбільше досягнення та користь від паркуру
Лучанин Віталій Коновалюк, який підкорив мережу своїми екстремальними відео, розповів, як сім’я ставиться до його «витівок», та як захоплення допомагає йому в житті.

За словами хлопця, він вже 4 роки займається паркуром, – пише Gazeta.ua.

«Будь-які фізичні межі можна здолати. Бо всі вони лише у нашій голові. У цьому суть паркуру», – каже Віталій.

Найвищий об'єкт, куди залазив, – водонапірна вежа 50 метрів заввишки. Залазив по зовнішній драбині.

«Обираємо об'єкти, де не порушуємо правил. Ідемо на закинуті. Якщо споруда у житловому районі, приходимо, коли менше людей. Затримувати нас не мають права, бо нічого протизаконного не робимо», – додає хлопець.

«Якось на дах дев'ятиповерхівки через під'їзд заліз о п'ятій ранку, щоб ніхто не відволікав. Сфотографувався, як стою на одному колесі роликових ковзанів на 40-сантиметровому бордюрі. Паркур допомагає в житті. Ходжу на роботу через міст. Коли навесні вода у річці піднімається і досягає моста, проходжу по перилах», – йдеться в публікації.

«Якось подругу вирішив привітати. Взяв плакат із написом: «З Днем народження!». Виліз на п'ятиметровий неробочий ліхтар. Один край плаката зачепив за нього. Інший – собі за ногу. Розгорнув, висячи на руках», – розповідає Віталій.

Хлопець щодня тренується по 2 години. Вміє стрибати на 4 м у довжину.

«Коли з'являється ідея, досліджую місце, обдумую все до дрібниць. Підтягуюся на брусах, стрибаю, до сотні разів відпрацьовую елементи трюків. Паркуру навчився завдяки іноземним відеороликам та порадам знайомих. Він популярний у Європі та США. Походить із Франції», – зазначає екстремал.

«Мама, тато і сестра повторюють, що це небезпечно. Дівчина підтримує, хоча й переживає за мене. Коли з нею тільки познайомився, пішли на прогулянку. Сказав: «Закрий очі, порахуй до десяти і відкрий». Коли розплющила, я уже виліз по високій тонкій трубі вгору», – ділиться Віталій.

За освітою Віталій – електромеханік. Заробляє виступами у театрі вогню «Аладдін». Елементи паркуру використовує у номерах з вогнем.
— Беремо дві труби завдовжки півтора метра, ставимо буквою "Т", — пояснює. — Горизонтальна обв'язана мотузкою, змоченою у солярці. Вона горить. Через неї перестрибуємо. З розгону відштовхуємося від землі руками і приземляємося на п'ясті рук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький екстремал розповів про найбільше досягнення та користь від паркуру
23 червень, 2017, 17:12