Лучанам розповіли про проекти за європейські гроші

Лучанам розповіли про проекти за європейські гроші
Волинь зможе взяти участь у програмі «Креативна Європа» та отримати фінансування на культурні, освітні, або мультимедійні проекти. Загалом програма розрахована на 7 років, і має бюджет півтора мільярди євро.

Про умови отримання грантів розповіла керівник Національного бюро «Креативна Європа в Україні» Юлія Федів у п’ятницю, 23 червня.

«Програма «Креативна Європа» це програма, яка розрахована на сім років. Розпочалась у 2014-му і триватиме до 2020-го року. Програма охоплює 39 країн, і Україна приєдналась до неї 1 січня 2016-го року. Також програма розрахована на три напрямки: культурний, креативний та сфера аудіовізуальних індустрій. Загалом бюджет програми - півтора мільярди євро. Але ці гроші розділяють на сім років, і, також, на 18 каналів фінансування.

Загалом, є три основні сфери, на які розподіляється бюджет. Найбільша - це сфера медіа. Близько 56% бюджету іде на медійні проекти. 31% на проекти у сфері культури і 13% на міжсекторальну працю. Тобто ті проекти, які охоплюють і культурну, і медійну сферу», - зазначила Федів.






Одна з програм - це культурна. Вона включає в себе напрямки культурних і креативних індустріях. Сюди входить театр, циркове мистецтво, література, музика, та інше. Медіа включає кіновиробництво, а також створення відеоігор та нових медіа. Це підпрограма для України є менш актуальною, оскільки ще не прийняті зміни до законодавства», - додала вона.

«Напрямки, які можуть бути цікаві Україні - це маломасштабні проекти у сфері міжнародної співпраці. Тривалість - до 48 місяців. Ви самі вирішуєте, скільки триватиме цей проект. Основна умова - це наявність, як мінімум двох партнерів з двох інших країн, які є учасниками «Креативної Європи». Список країн доступний у нас на сайті. На 60% покривається ваш бюджет. Він має бути до 200 000 євро. 40% коштів ви маєте знайти самостійно. Це може бути внесок як ваш, так і ваших партнерів», - розповіла Юлія Федів.

«Великомасштабні проекти відрізняються від попереднього кількістю партнерів. Тут треба знайти 6 партнерських організацій в 6-ти партнерських країнах програми «Креативна Європа». Але фінансування тут до 2 мільйонів євро. Покривається лише 50%», - додала вона.

Усю необхідну інформацію про програму «Креативна Європа» можна дізнатись тут.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.