Комісія Генштабу ЗСУ інспектувала Волинь

Комісія Генштабу ЗСУ інспектувала Волинь
Волинь є кращою в організації та веденні військового обліку з-поміж регіонів України, котрих перевірили у 2017 році.

Такі результати озвучив начальник мобілізаційного управління – заступник начальника головного управління Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Олег Бойко, під час підсумкової наради, що відбулася нині, 23 червня 2017 року, у приміщенні обласної державної адміністрації, - повідомили у прес-службі відомства.

Як стало відомо, упродовж чотирьох днів представники Збройних сил України побували в різних установах та підприємствах області. З одного боку, вони перевірили Волинський обласний військовий комісаріат, Луцькі райдержадміністрацію, міськрайонний суд та об’єднаний міський військовий комісаріат.

З іншого ж, комунальний заклад «Луцька міська клінічна лікарня», Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ» тощо. Не став винятком, звичайно ж, і апарат обласної державної адміністрації.

За словами Олега Бойка, він задоволений тим, як здійснюють роботу щодо обліку військовозобов’язаних в області. На жодному з перевірених об’єктів комісія Генштабу ЗСУ не виявила посадових осіб, котрі не виконують свої посадові обов’язки або ж про відсторонення чи притягнення до адміністративної відповідальності котрих потрібно було б клопотати. Навпаки, є речі, яким навіть представникам Збройних сил можна у волинян повчитися.

Відзначив начальник мобілізаційного управління – заступник начальника головного управління Генерального штабу Збройних Сил України Волинський обласний військовий комісаріат, зауваживши, що його працівники виконують обов’язки на високому рівні. Це, на його думку, і відіграло позитивну роль у результатах роботи установи. А от до Луцького об’єднаного міського військового комісаріату виник ряд запитань.

Зокрема, мова йде про повільне виконання планових показників щодо зарахування в запас громадян, які не досягли граничного віку перебування у запасі. Підприємством, у якого варто повчитися організації проведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних, члени комісії назвали ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ». Адже заради поліпшення відповідної роботи тут запровадили електроний облік військовозобов’язаних.

Разом із тим, підбиваючи підсумки наприкінці наради, Олег Бойко наголосив: "Всі ті недоліки, котрі виявила комісія під час перевірки, – не є критичними та не впливають на організацію системного військового обліку в області".

Керівник патронатної служби апарату обласної державної адміністрації Борис Кондратюк, своєю чергою, підкреслив, що питання проходження військової служби, а відтак і ведення військового обліку в регіоні, перебуває на особистому контролі у голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика.

Тож, у встановлений термін усі недоліки виправлять, а робочі зауваження та пропозиції не лише візьмуть до уваги, але й втілять у життя, аби покращити цю сферу роботи. Окрім цього, необхідну інформацію доведуть до відома усіх, хто не потрапив до переліку об’єктів перевірки і не був присутній на нараді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.