Ігор Лапін: Росія ввела кріпосне право для українців

Ігор Лапін: Росія ввела кріпосне право для українців
Росія ввела кріпосне право для українців. Чому мовчить МЗС? - запитує народний депутат Ігор Лапін.

"Кілька днів тому ми отримали ще один кричущий прецедент, який вимагає негайного реагування, і зобов'язує нарешті запровадити щонайменше тимчасовий візовий режим з Російською Федерацією", - пише він у блозі на Цензон.нет.

Як відомо, 7 червня 2017 року Державна дума РФ прийняла Федеральний закон № 111-ФЗ, відповідно до якого усі іноземці, які отримали в Росії посвідку на проживання або довгострокове право на роботу, для виїзду за її межі зобов'язані отримувати «виїзні візи».

"Що отримують в цій ситуації українці? Вкотре змушені відбивати м'яч, замість того, щоб грати на випередження. Не ввівши візи з РФ, тепер будемо боротись з їх кріпосним правом по відношенню до наших громадян. Сотні людей, які критикують намір запровадити візи з РФ, посилаючись на заробітчан - все одно стають заручниками політики Росії. Натомість захист національних інтересів, безпека наших громадян, територіальна цілісність країни чомусь не належать до пріоритетних питань", - повідомив нардеп.

Нагадаю, від часу прийняття рішення про запровадження візового режиму на засіданні РНБО у 2014 році, реєстрації у Верховній Раді України Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації у лютому 2016 року (№ 4030) - вся країна чекає відповідного рішення від єдиного органу влади, який може його прийняти - Міністерства закордонних справ.

Бо відповідно до пункту «в» частини другої статті 24 Закону України «Про міжнародні договори України» припинення дії Угоди знаходиться у компетенції Кабінету Міністрів України.

Аргументів «за» введення віз з РФ більше ніж достатньо, - вважає Лапін та перераховує їх:

1) Відповідь на кріпосну політику РФ по відношенню до іноземців. Так, тепер вже відповідь, хоча могли давно такий крок зробити як складову державницької політики.

2) Безвізовий режим з ЄС. Щоб не стати буфером в бажанні перетнути кордон, треба йти на ще один для когось непопулярний крок, і вводити спеціальну перевірку українських громадян з ОРДЛО та Криму, які приїдуть отримувати біометричні паспорти.

3) Захист національних інтересів України та територіальної цілісності. Питання стратегічне і давно перезріле, а МЗС чомусь віддаляється від його вирішення.

4) Гарантія безпеки наших громадян, які на законних підставах (за візою) перебуватимуть на території РФ. І зможуть повернутись додому, а не стати кріпаками через політику РФ по відношенню до іноземців.
На сьогодні коридор треба закривати з обох сторін. Неправильно проковтнути і промовчати черговий раз, коли Росія веде одноосібну політику, порушуючи і права людей, і норми міжнародного права.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Лапін: Росія ввела кріпосне право для українців
24 червень, 2017, 20:51