Біля Ягодинської митниці відкрили пожежне депо. ФОТО

Біля Ягодинської митниці відкрили пожежне депо. ФОТО
Для ліквідації надзвичайних ситуацій та пожеж в районі Ягодинської митниці - у селі Старовойтове Любомльського району Волинської області - відкрили пожежне депо.

Відкриття депо Державного пожежно-рятувального посту №24 відбулося 27 листопада за участі українців та поляків, адже кордон є стратегічно важливим об’єктом і для сусідньої республіки.

Депо знаходиться неподалік міжнародного митного автопереходу «Ягодин-Дорогуськ». За добу через пост проходить 1700 вантажівок та майже 3000 легкових машин.

До цього часу територію пропуску та навколишні населені пункти обслуговувала пожежна частина, яка розміщена у Любомлі.

Зі слів начальника територіального управління МНС у Волинській області Володимира Грушовінчука загальна вартість техніки та збудованого приміщення становить близько одного мільйона гривень. Об’єкт збудували менш як за рік. «Територія у нас дуже специфічна: і митниця, і термінал і на території дев’ять заправок. Тому цей об’єкт дуже потрібен. Крім того, це сфера обслуговування Рівненської сільської ради і сусідніх», - зазначає Рівненський сільський голова Володимир Крижук. «Найближча точка – пожежне депо, яке може рятувати і надавати допомогу, розміщене за 18 кілометрів. А це депо практично за півкілометра-кілометр до переходу. Ми можемо після цього відкриття оперативно реагувати на всі надзвичайні ситуації техногенного та природнього характеру», - зазначив Грушовінчук. Рятувальники зможуть не лише гасити пожежі, а й братимуть участь у порятунку людей від буревіїв, ДТП, паводків. У депо працюватиме дев’ять людей. Для них обладнані місця для відпочинку, роботи та харчування. Представники з Польщі подарували пожежникам зі Старовойтово каски, ліхтарики та пожежні рукави. Депо оснащене новою пожежною машиною, у яку може вміститися 5 тонн води. Окрім цього, є прилади для ліквідації наслідків ДТП. Перший заступник голови волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко зазначив, що Ягодинський перехід є одним з найпотужніших у Східній Європі, тому обладнати пункт пожежним депо було необхідністю. Перший заступник подякував громадським організаціям і бізнесу, який допоміг профінансувати об’єкт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кордон, МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли ж ці мудили перестануть думати лише про свої відкати і почнуть закуповувати вітчизляну техніку! Не срані камази чи мази, а наші КРАЗи. В пресі тільки чути той автозавод став, той закривають, ви моральні виродки підтримайте своє, бо без свого ви будете нікому не потрібні.
Відповісти
на одну машину так багато цирку.
Відповісти
Останні новини
Біля Ягодинської митниці відкрили пожежне депо. ФОТО
27 листопад, 2012, 17:31