Дебати про освіту в Луцьку: освітянин, депутат, соціолог проти учнів

Дебати про освіту в Луцьку: освітянин, депутат, соціолог проти учнів
24 червня у приміщенні бібліотеки ім. Олени Пчілки відбулися публічні дебати на тему «Формальна та неформальна освіта».

Участь у дебатах взяли: координатор проекту "Наукові пікніки" у Луцьку Заріна Дацик, начальник відділу молодіжної політики та соціальної роботи СНУ імені Лесі Українки Володимир Захожий, депутат та члена постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Анна Мовяк та завідувача Центру психології та соціальної роботи управління освіти Луцької міської ради Ольга Матвійчук, - повідомили організатори.

Особливістю цих дебатів є те, що учасники відстоювали не свою власну позицію а ту, яка їм випала у жеребкуванні. Як потім зазначила Заріна Дацик, «дуже хотілось відстоювати важливість неформальної освіти, бо я ж є представником неформальної освіти, але спробувати відстояти те в чому ти гірше знаєшся не менш цікаво. Це можливість спробувати поставити себе на позицію іншої людини».

Визначали, хто був найбільш переконливим, глядачі та атестований суддя Федерації дебатів України Антон Євтушок. І цього разу думки не співпали. Аудиторія визначила як найпереконливішу команду другої опозиції в складі Дацик Заріни та Елеонори Швець(школярка гімназії №4 ім. Модеста Левицького) у судді ж перемогу здобула команда першого уряду у складі Володимира Захожого та Ткаченка Іллі (школяр НВК №9)

До початку дебатів організатори провели опитування, яку ж позицію стосовно цього питання мають глядачі. Таке ж опитування було проведено після дебатів. Частина глядачів визнала, що протилежна їхній точка зору має право на існування і аргументи, про які говорили у грі, – важливі, деякі ж ще більше переконались в правильності власного бачення.

Захід відбувся в рамках проекту «Плюралізм думок», організованим Волинським осередком Федерації дебатів України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дебати про освіту в Луцьку: освітянин, депутат, соціолог проти учнів
25 червень, 2017, 18:40