Луцьке ведмежа «врятували», поселивши поряд з трасою і рестораном. ВІДЕО

Луцьке ведмежа «врятували», поселивши поряд з трасою і рестораном. ВІДЕО
Центр порятунку ведмедів, у який організація «Чотири лапи» перевезла з Луцького зоопарку ведмежа Настю, розташований поряд з трасою та готельно-ресторанним комплексом.

Центр відкрили у селі Березівка на Житомирщині, - йшлося 27 листопада у сюжеті ТСН.

Нагадаємо, того дня представники міжнародної організації «Чотири лапи» забрали з Луцького зоопарку 10-місячне ведмежа Настю. Його не прийняла назад мати-ведмедиця, тому Настя жила у тимчасовій клітці. Ведмежа перевезли у Центр порятунку бурих ведмедів.

У селі Березівка на Житомирщині приїзд Насті став справжньою подією – її зустрічали півсела, чиновники з району і навіть духовенство.



Заповідник виявився вольєром орієнтовно в один гектар, у спорудження якого інвестор вклав сто тисяч євро. Тут планують поселити чотирьох ведмедів.

У Центрі порятунку - клітки з покращеними умовами, фонтани, басейни, гойдалки. Встановлена особлива система захисту – сітка з електрострумом.

Але вольєр побудували прямісінько над трасою, на території готельного комплексу, одразу за рестораном. Чому обрали саме це місце – незрозуміло. Представник організації «Чотири лапи» Амір Халіл каже, що їм «потрібно було швидко вирішити це питання, треба було отримати дозвіл на будівництво».

Власниця готельно-ресторанного комплексу Ніна Лізунова додає: «Вони запропонували, а ми не відмовили, тому що любимо тварин».

При цьому за оренду землі «Чотири лапи» платять готельному комплексу гроші.

Захисниця тварин Тамара Тарнавська заявила, що тварин у Центрі порятунку бурих ведмедів можуть використовувати передусім «для розваги ресторанних гостей».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що і треба було довести ще одна лажа від так званих захистиків тварин. Жодної благодійності, чиста комерція. Забрали з зоопарку віддали в розважальний комплекс. Ще такі самі "благодійники" в "Турійському подвір ї".
Відповісти
це точно. ото вже точно ведмежа послуга
Відповісти
А спочатку цей "босурманин" про якийсь заповідник типу "Сеневир" щось белькотав! а вийшло придорожний шалман під Житомиром.

Відповісти
Не ідеально но умови кращі все таки, хоч є місце тварині побігати, а не з глузду їхати як лисиці що бігають від стіни до стіни.
Відповісти
Підтримую. Ведмежаті там буде краще у сотні разів. Та й сховатися від відвідувачів ресторану є де. Територія усе ж не маленька.
Відповісти
Останні новини
Луцьке ведмежа «врятували», поселивши поряд з трасою і рестораном. ВІДЕО
28 листопад, 2012, 08:04