У суді не кажуть, чи залишать старовинні двері

У суді не кажуть, чи залишать старовинні двері
Волинський окружний адміністративний суд, якому передали в оперативне управління нежитлове приміщення загальною площею 811, 1 метрів квадратних на вулиці Словацького, 1, оголосив тендер на проведення капітального ремонту та реставрацію цього приміщення.

Ділове видання Волині «Конкурент» вирішило поцікавитися долею старовинних вхідних дверей в межах цього ремонту, оскільки в реконструкції передбачено демонтаж дверних коробок в кам'яних стінах з відбиванням штукатурки в укосах, знімання дверних полотен, заповнення дверних прорізів готовими дверними блоками з металопластику у кам'яних стінах, установлення замків дверних урізних, однак про демонтаж старовинних зелених вхідних дверей у тендерній документації не йшлося.

Поспілкуватися у телефонному режимі на цю тему з головою суду Олександром Лозовським не вдалося, оскільки його помічник повідомила, що усних коментарів суддя не надає і потрібно надіслати інформаційний запит.

Окрім того, журналісти додзвонилися до ТзОВ «Ельбрус», яке виконуватиме ремонтні роботи приміщення суду. У коментарі директор фірми Олександр Журавський зазначив, що старовинні зелені двері на Словацького, 1 під час реконструкції загального приміщення не зачіпатимуть.

Із його слів, як окремий вид робіт, який не належить до реконструкції приміщення, двері та фасад будуть реставрувати в первинний вигляд.

«Ці двері в процесі реконструкції приміщення не чіпаються. Окремим договором їх буде робити фірма, у якої є дозвіл на реставраційні роботи пам'яток архітектури, та реставруватиме двері в первинний їх вигляд. Двері так як є, так і будуть залишатися. Коли проробиться реконструкція, тоді напишеться договір та буде складення ціна по відновленню цих дверей. І фасадна сторона теж не утеплятиметься, і буде теж відновлений. Ще на це гроші не виділялися зараз...» – підкреслив він.

Рішення про їх відновлення прийматиметься лише після закінчення ремонту. «Вже буде писатися договір чи з нами, чи не з нами, чи з фірмою, яка має ліцензію на реставрацію, і відновлювати їх в первинний вигляд, щоб вони були, як пам'ятка», – додав Олександр Журавський.

Нагадаємо, в мережі організували флешмоб із закликом зберегти старовинні двері

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
які двері, дайте спокій у нас жнива бабло молотимо....
Відповісти