Як у Луцьку відзначали 25-річчя Київського патріархату

Як у Луцьку відзначали 25-річчя Київського патріархату
З нагоди ювілею третього відродження Помісної Православної Церкви в Україні митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень у кафедральному соборі Святої Трійці.

З ними служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан монастирів та прес-секретар єпархії архімандрит Константин (Марченко), декани, намісники монастирів, інше духовенство, - повідомили у прес-службі єпархії.

Потому на могилі колишнього очільника єпархії митрополита Луцького і Волинського Якова (Панчука) відслужили панахиду.

Наукове засідання відбулося у камінному залі Волинської православної богословської академії (ВПБА). Розпочалося дійство із слова канцлера о. Миколи, який розповів про утворення Української Православної Церкви Київського Патріархату як правонаступниці Київської митрополії Константинопольського Патріархату.

Виступили староста кафедрального собору протоієрей Володимир Подолець, декан богословського факультету ВПБА протоієрей Василь Лозовицький, ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, насельник жидичинського чоловічого Свято-Миколаївського монастиря ієромонах Димитрій (Франків). Доповідачі розповіли, зокрема, про діяльність чернецтва, створення академії та її функціонування, життя нашої єпархії за роки незалежності.

Архієрей зазначив, що сьогодні ми відзначаємо «чверть століття від дня народження Київського Патріархату» і саме такі дати «піднімають на поверхню пласт питань, які показують, що ми робимо правильно». Також архієрей зауважив, що важливим є об’єднаня усіх православних українців під омофором єдиної Помісної Православної Церкви та утвердження єдиного духовного центру у Києві.

Крім цього владика Михаїл підняв питання історизму нашої єпархії та краю, обговорив організаційні питання із очільниками деканатів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку відзначали 25-річчя Київського патріархату
27 червень, 2017, 06:29