В Україні можуть з'явитися нові номери для автівок

В Україні можуть з'явитися нові номери для автівок
Мінінфраструктури України розробляє проект постанови Кабміну, що передбачає переведення перевізників – таксистів та маршрутників, які мають відповідну ліцензію, на спеціальні жовті номерні знаки. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

"Переведення перевізників на жовті номери не обмежуватиме їхні права, вони навпаки отримуватимуть переваги", – запевняє Лавренюк. У Києві, наприклад, вони зможуть рухатися смугою громадського транспорту, пише УНН.

За словами Лавренюка, зараз працює спільна група з числа працівників МВС та Мінінфраструктури, до якої залучені асоціації перевізників. Впровадження проекту планується з вересня цього року.

Ми розробляємо документи. Всі автомобілі офіційних перевізників, які мають відповідні сертифікати, будуть поставлені на жовті номерні знаки, – сказав Лавренюк.

Заступник міністра інфраструктури пояснює, що перевізнику потрібно отримати ліцензію, після чого він має звернутись до Головного сервісного центру МВС України і за 120 грн отримати жовті номерні знаки, які вписуються у технічний паспорт на автомобіль. Спеціальні жовті номери зможе отримати як підприємство-перевізник, так і приватний автомобіль, який має відповідну ліцензію.

"Вимога до перевізника: це має бути безпечний транспорт, який пройшов відповідний техогляд. І пасажир, який сів у автомобіль, має отримати належний рівень комфорту послуг", – додав Лавренюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.