Ковельчанин ущент розбив крадене авто

Ковельчанин ущент розбив крадене авто
На Волині судять ковельчанина, який на викраденому авто втрапив у ДТП.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду від 21 червня 2017 року, – пише Волинське агентство розслідувань.

Виявилось, що аварія трапилася ще 7 травня 2015 року, однак лише зараз ковельчанин постав перед судом через незаконне заволодіння транспортним засобом та пошкодження автомобіля.

Зокрема, автомобіль марки Toyota Corolla належав жінці, яка після початку бойових дій на сході України у листопаді 2014 року разом зі цивільним чоловіком переїхала до Ковеля. Усе, що їм вдалось забрати з собою до війни, – це особисті речі і єдиний автомобіль, яким і приїхали на Волинь. Ринкова вартість автомобіля за оцінкою експертів становить 257 480 гривень.

Сімейство прихистив двоюрідний брат та тітка чоловіка, які їм здали на проживання окрему кімнату. За деякий час цивільне подружжя подалось на заробітки, а автомобіль поставили на стоянку у Ковелі, лишивши ключі та документи вдома.

Зрештою, 6 травня надвечір брат без дозволу власниці та її чоловіка, взявши ключі і документи на авто, забрав Toyota Corolla зі стоянки, аби з’їздити за продуктами. Біля магазину «Сяйво» в місті Ковелі він зустрів своїх знайомих, вони разом почали випивати. Згодом гулянка продовжилась у барі «Престиж». Добряче захмелівши, хлопець передав ключі від машини своєму товаришу, з яким продовжили кататись по місту. Розважались чоловіки на престижному авто аж до 7:00, поки під час їзди водій не заснув і не втрапив у ДТП. Так, на вулиці Ватутіна нетверезий водій збив людину.

У результаті ДТП автомобіль зазнав механічних пошкоджень на суму 257 480 гривень, що свідчить про те, що машина не підлягає ремонту.

Чоловік частково визнав свою вину щодо завданих пошкоджень автомобілю, однак у суді довго доводив, що цим автомобілем він разом зі своїм братом та його цивільною дружною неодноразово їздили відпочивати та у справах. Тож він був переконаний, що мав право керувати не своїм автомобілем.

Після виявленого вщент розбитого автомобіля, винуватець обіцяв, що поверне власниці 11 тисяч доларів США. Однак досі не повернув.
Ж
інка підтвердила, що двічі дозволяла йому сідати за кермо, однак, лише в її присутності, оскільки хлопець не мав навиків керування автомобілем.

Зрештою, чоловік компенсував потерпілій частину завданих збитків, однак він таки сів на лаву підсудних. Чоловіку присудили 5 років тюрми, однак його звільнили від відбування покарання, якщо протягом 2-х років він не вчинить нового злочину.

Також йому доведеться сплатити понад 228 тисяч гривень за заподіяну майнову шкоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.