Розгром у кабінеті ректора луцького «політеху»: прокуратура завершила розслідування

Розгром у кабінеті ректора луцького «політеху»: прокуратура завершила розслідування
Слідчий відділ прокуратури Волинської області завершив досудове розслідування за фактом проникнення у кабінет ректора Луцького НТУ Петра Савчука (на фото) невідомих осіб у кримінальному провадженні на підставі встановленої відсутності в діянні складу кримінального правопорушення.

Про це сказано у відповіді на інформаційний запит Ділового видання Волині "Конкурент".

Так, 26 грудня 2016 року слідчий відділ Луцького ВП ГУНП України у Волинській області скерував матеріали кримінального провадження, які були розпочаті за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 162 ККУ (незаконне проникнення до житла чи до іншого Володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян – К.), за підслідністю в слідчий відділ прокуратури Волинської області для проведення подальшого досудового розслідування. Про це сказано у відповіді Луцького відділу поліції ГУНП на інформаційний запит.

За два дні, 28 грудня 2016 року, слідчий відділ прокуратури Волинської області закрив кримінальне провадження на підставі п.2 ч.1 ст. 284 КПК України – встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення.

"Згідно ст. 222 КПК України відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. В той же час, у забезпечення Вашого права на отримання публічної інформації повідомляю, що слідчим відділом прокуратури області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні за вищенаведеним фактом, яке 28.12.2016 закрито на підставі п.2 ч.1 ст. 284 КПК України", – сказано у відповіді.

Інформацію щодо деталей проникнення у кабінет ректора у прокуратурі не надали, мотивуючи це спеціальним порядком доступу учасників кримінального провадження до інформації, створеної або одержаної під час досудового розслідування.



Нагадаємо, що 9 листопада 2016 року невідомі особи у позаробочий час проникли у кабінет ректора Луцького національного технічного університету, депутата Волинської обласної ради Петра Савчука. Після прибуття на місце події, у кабінеті був безлад. При спробі з'ясувати мету перебування сторонніх осіб у службовому приміщенні, ті чинили опір. Водію ректора та охороні невідомих вдалося затримати.

11 листопада 2016 року голова фракції "УКРОП" Вячеслав Рубльов повідомив про те, що в проникненні та розгромі кабінету ректора Луцького національного технічного університету підозрюють людей, причетних до правоохоронних органів. Як розповів Петро Савчук, зловмисників було троє. Двох затримали в приймальні, а ще одного біля виходу з корпусу. На його думку, вони намагалися встановити або зняти спецзасоби для ведення спостереження, проте стикнулися з водієм науковця, з яким зав'язалася сутичка. Наразі кабінет опечатано.

Згодом поліція відповіла на звинувачення щодо причетності до інциденту співробітників Головного управління Національної поліції у Волинській області, назвавши звинувачення абсолютно безпідставними. "Затримані у навчальному закладі особи не є співробітниками ГУНП в області", – сказали у відомстві.

Слідчий відділ Луцького ВП ГУНП проводив досудове розслідування за фактом проникнення в кабінет ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука. 26 грудня 2016 року матеріали були передані у прокуратуру Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розгром у кабінеті ректора луцького «політеху»: прокуратура завершила розслідування
29 червень, 2017, 06:49