Перший ювілей: 10 років тому Apple презентував iPhone

Перший ювілей: 10 років тому Apple презентував iPhone
29 червня 2007 року гедиректор компанії Apple Стів Джобс презентував перший IPhone, який одразу ж надійшов у продаж.

Поява цього телефона спричинила справжню революцію на ринку мобільних гаджетів. Apple відмовилася від кнопкових телефонів та презентувала абсолютно новий продукт із сенсорним монітором, який не потребував стилуса,пише .TCH.ua.

Перший IPhone поєднав у собі три надсучасні на той момент прилади – мультимедійний плеєр iPod, телефон та потужний інтернет-комунікатор.

Для свого часу телефон від Apple став гаджетом майбутнього, а видання Time назвало його винаходом року.

На комерційний ринок "яблучний" апарат увірвався із неменшим успіхом, і вже за перший вікенд із прилавків магазинів змели близько 300 тисяч одиниць новинки.



ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО IPHONE

- iPhone – найприбутковіший продукт Apple
- У всіх рекламних роликах на екрані iPhone однаковий час - 9:41. На більш ранніх моделях iPhone стандартний час був - 9:42
- Процесори для iPhone виготовляв Samsung (до iPhone7)
- Дисплей першого прототипу iPhone був із пластику
- Apple ніколи не платить за рекламу iPhone в кіно
- Значок "Артисти" на iPhone - це силует Боно, вокаліста U2
- Червоні версії продукції Apple випускаються у рамках благодійної лінійки RED для боротьби зі СНІДом

ЕВОЛЮЦІЯ IPHONE

Сьогодні, через 10 років після появи першого апарата, "новітні" характеристики IPhone викликають легку посмішку та ностальгію, однак вже нікого не здатні здивувати.

За десятиріччя "яблучні" гаджети безперервно йшли у ногу із часом та змінювали і форму, і технічне начиння. Нині вони мають величезні запаси пам'яті, високі характеристики камер та надчутливі дисплеї.

ЯКІ ЗАПОВІТИ СТІВА ДЖОБСА ПОРУШИЛА APPLE

Сьогодні останні з апаратів айфонівської лінійки хизуються величезними екранами та новим виглядом інтерфейса. Багато "яблучних" прихильників переконані, що, якби Стів Джобс досі був живим, він ніколи би не дозволив таких серйозних зовнішніх змін у телефоні його корпорації.

Адже генеральний директор Apple був переконаним, що ідеальний розмір монітора – це діагональ 3,5 дюйма, а стилус – непотрібна вигадка, яка може лише губитися.

Слід визнати, що неможливо точно сказати, як розвивалася би корпорація за її співзасновника, однак можна виокремити кілька головних "заповітів" Джобса, які Apple порушила після його смерті.

Наразі останніми із презентованих телефонів є IPhone7 та IPhone7 Plus. Вони викликали справжній резонанс 2016 року, адже телефони позбавили роз'єму для навушників, додали їм два кольори та вбудували у флагман IPhone7 Plus подвійну 12-мегапіксельну камеру.

Згодом, Apple представила обмежену серію своїх смартфонів iPhone 7 і iPhone 7 Plus на честь 10-річної співпраці з програмою RED. Смартфони були представлені в алюмінієвому корпусі червоного кольору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.