У луцькому депо спростовують заяву про те, що польські тролейбуси «гниють без діла»

У луцькому депо спростовують заяву про те, що польські тролейбуси «гниють без діла»
У Луцькому підприємстві електротранспорту відповіли на закиди ЗМІ щодо використання та стану тролейбусів.

«Шановні лучани! Сьогодні інформаційним ресурсом «Волинські новини» було в черговий раз привернути увагу міста до діяльності ЛПЕ. Оскільки інформаційна політика Волинських новин не дозволяє їм писати про наше підприємство щось позитивне, допоможемо майстрам пера», - йдеться в повідомленні на сторінці підприємства в Facebook, яке Інформаційне агентство ВолиньPost публікує в повному обсязі, без змін і правок:


1. Дуже просимо журналістів, які спеціалізуються на темі ЛПЕ, користуватись достовірною інформацією.

2. Дуже просимо журналістів, перш ніж надавати лучанам інформацію про показники роботи ЛПЕ, цифри, дати та події, запитувати у Луцькій міській раді дані із показниками фінансово-господарської діяльності ЛПЕ та звіти про результати роботи підприємства. А саме: у управлінні транспорту та зв’язку Луцької міської ради.

Подання неточної інформації формує у лучан невірне розуміння того, що відбувається у сфері електротранспорту міста.

Шановні лучани! Придбання ЛПЕ вживаних тролейбусів у Республіці Польща відбувалось аж у період 2012 -2015 років! Ні у 2016, ні у 2017 роках вживані тролейбуси не придбавались Луцьком! Особливо «зворушливим» є твердження авторів статті про те, що ці тролейбуси не експлуатуються, а стоять і гниють. Надаємо журналістам та лучанам детальну інформацію щодо озвученої Волинськими новинами теми вживаних тролейбусів.

При визначенні доцільності придбання тролейбусів з міста Люблін Республіки Польща тодішня адміністрація ЛПЕ керувались тим, що на 01.06.2012 р. на балансі підприємства знаходилось 58 тролейбусів, з них:

На той час середній вік тролейбусів із діючого парку ЛПЕ становив 19,9 років, в тому числі:
• до 5 років – 7 од.
• від 5 до 10 років – 2 од.
• від 10 до 15 років – 2 од.
• від 15 до 20 років – 14 од.
• більше 20 років – 33 од.

Згідно пробігу, а також технічного стану, капітального ремонту потребувало 45 тролейбусів, що складало 77,5% від інвентарної кількості. Вартість повноцінного одного капітального ремонту в умовах підприємства складала 250,0 тис. гривень.

Тролейбусам Jelcz PR110E, які пропонувались для придбання, були проведені ремонти в період 2000-2007 років, тому капітальних ремонтів вони не потребували. Крім того частина вузлів і агрегатів була взаємозамінна з тролейбусом ЗіУ-682, які експлуатувались в місті Луцьку.

На кінець 2011 року «ЛП «ЛПЕ» мало можливість випускати 30-32 тролейбуси в години пік (із загальним пробігом тролейбуса за рік 2196,6 тис. км).

З жовтня місяця 2012 року по листопад 2015 року Луцьком,тобто КП «ЛПЕ» було придбано 26 вживаних тролейбусів на загальну суму 2960090,54 гривень. Із цих придбаних тролейбусів на даний час чотири тролейбуси знаходяться в ремонті, а для одного підготовлюються документи до списання (початкова балансова вартість 53647,88 гривень).

Саме завдяки вживаним тролейбусам ЛПЕ у 2016 році вдалось збільшити випуск тролейбусів на маршрути міста до 47 одиниць та створити резерв із 3-х одиниць. У разі непридбання і введення в експлуатацію вживаних польських тролейбусів на маршрути міста виходило б не більше 20-22 одиниць рухомого складу, а це дуже мізерна кількість тролейбусів з великим інтервалом руху на 109 км тролейбусної контактної мережі, це не задовольнило б потреби міста в пасажирських перевезеннях.

Тролейбуси, які були в експлуатації та придбані в Республіці Польща, з жовтня 2012 року по червень 2017 року вулицями Луцька пройшли пробіг майже 4 млн. км.

За 2016 рік середній пробіг тролейбусів з Республіки Польща Луцьком становив 1 млн 248 тис. км. При середньому зборі виторгу на 1 км пробігу, дані тролейбуси перевезли платних пасажирів на суму 4,9 млн. гривень.

Співвідношення «ціна» - «якість» вживаних тролейбусів з Республіки Польща, прийнятна та така, що задовольняє не лише Луцьке підприємство електротранспорту, а й інші міста України. Польські тролейбуси їздять вулицями переважної кількості міст України.

Для довідки:

• на даний час в очікуванні ремонту від одного до чотирьох років знаходиться 13 тролейбусів ЛПЕ, вік яких становить від 26 до 39 років (нормативний термін експлуатації тролейбуса - 10 років). Для повноцінного капітального ремонту цих тролейбусів необхідно більше 5 млн грн.

• вартість одного нового тролейбуса на даний час становить в межах 5,2 млн грн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Згоден з автором якби не закупили тролейбуси в Любліні то сьогодні в місті не булоб начому перевозити пасажирів . Я вже не говорю за ціну і кількість запчасти які отримали безкоштовно
Відповісти
Останні новини
У луцькому депо спростовують заяву про те, що польські тролейбуси «гниють без діла»
01 липень, 2017, 01:04