На Волині поховали брата і сестру, яких убила блискавка

На Волині поховали брата і сестру, яких убила блискавка
У селі Поступель Ратнівського району поховали дітей, яких під час буревію 29 червня вбила блискавка.

Брат і сестра випасали худобу на пасовищі, – пише Press-centr.com.

30 червня у невеличкому селі, що за якихось 17 кілометрів від райцентру, і де не більше тисячі мешканців, – жалоба. Тут ховали 15-річну Ірину та 12-річного Сашка Ліхванів. Життя цих дітей із однієї сім’ї обірвалося в одну мить.

«То страшне горе для сім’ї. Мати і батько аж почорніли від горя, ще вчора їхні діти були живі-здорові, а сьогодні вже все…» – говорить голова Поступельської сільської ради Сергій Борисюк.

Сім’ю Ліхманів у Поступелі знають всі – тихі, спокійні, роботящі, виховують шістьох дітей. Старші вже одружені, син у цьому ж селі хату будує. Мати працює в шкільній їдальні, батько більше порається по господарству, бо мають і курей, і свиней, і корову. А ще їздить на заробітки, бо в селі постійної роботи немає.

«Діти у них теж змалечку привчені до роботи, до того ж гарно вчилися. Іринка та Сашко займалися у різних гуртках, Іринка – гарно співала, в конкурсах участь брала, Сашко – в районних олімпіадах з математики», – каже сільський голова.

Того трагічного дня була черга їхньої сім’ї пасти сільську отару. Зранку на пасовище пішла старша сестра. А по обіді Ірина з Сашком вирішили її змінити, оскільки було дуже спекотно. Буря налетіла близько 16:00. Мати, побачивши, що насувається негода, побігла на пасовище забрати дітей. Однак не встигла.

«Вона бігла, кликала їх, аж тоді бачить – лежать на землі одне біля одного, рівнесенько. Ще подумала, сплять, коли до них – а діти мертві…» – каже Борисюк.

Все сталося миттєво. Ірина та Олександр загинули, отримавши великий розряд блискавки, хлопець – у голову, дівчина – у ланцюжок на шиї. Такий висновок медекспертів. Близько першої години ночі дітей привезли із розтину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочивайте з Богом діточки :( дуже шкода батьків , сил їм ! Горе величезне
Відповісти