Проблема смороду в Луцьку комплексна, – Яковлев

Проблема смороду в Луцьку комплексна, – Яковлев
Радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев переконаний – не варто було обіцяти людям, що після зупинки біоетанольного заводу одразу перестане смердіти, оскільки сморід у Луцьку спричиняє ряд проблем. Тарас Яковлев погодився з думкою попереднього гостя ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» Василя Столяра про те, що через несанкціоновані скиди фекальних відходів з мікрорайону Вересневе на поля фільтрації відбувається хімічна реакція з відходами цукрового заводу і, як наслідок, неприємний запах.

Про це він сказав 30 червня у підсумковому ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» на телеканалі «Нова Волинь», – пише Конкурент.

Член міськвиконкому Ігор Алексєєв сказав, що градус обурення людей, які живуть в районах неподалік полів фільтрації цукрового заводу, настільки високий, що він на місці винуватців в цій проблемі почав «боятися за життя».

«Я декілька разів виїжджав на Полонку (село поблизу біоетанольного заводу – К.) і зустрічав представників міської влади, які що можуть, те і роблять, щоби вирішити проблему», – зазначив Ігор Алексеєв.

Тарас Яковлев сказав, що сам мешкає в мікрорайоні ЛПЗ і дуже добре знає всі незручності та проблеми від нестерпного запаху у місті. Він зауважив, що раніше час від часу виявляли несанкціоновані зливи відходів в каналізації. Проте переконаний, що навряд чи якийсь підприємець при напруженій ситуації і з запахом зараз наважиться таке робити.

«Здається, що основна проблема з запахом – запуск заводу з виробництва біоетанолу. А чого з'являється чи зникає запах? Можливо, це роза вітрів. Чи винен завод в цій ситуації? Ні. Я погоджуюсь з тезою Столяра, що там є комплекс проблем у питанні зі смородом. Бо завод будували в радянські часи і пару будинків житлових збудували, все це об'єднали і вивели на поля фільтрації заводу», – сказав Яковлев.

Також радник голови Волинської ОДА додав, що варто фекальні відходи з житлових будинків Вересневого, які потрапляють на поля фільтрації, забирати у загальноміську каналізацію. «Якщо це все зроблять, то проблему вирішать. Не варто було людям казати, що завод зупиняємо і сморід зникне», – додав Тарас Яковлев.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що вони так борються з агресивним агресором і оберігають Гейропс! Нюхайте, рагулі.
Відповісти
Яковлєв, яка хімічна реакція?Що до какашок не долий буде смердіти какашкою.пЕРЕСТАНЬТЕ ЗЛИВАТИ ЛАЙНО І ПЕРЕСТАНЕ СМЕРДІТИ.Невже треба багато розуму, щоб не зливати лайно на замлю біля міста?Яка роза вітрів? Воно смердить як за розкладом, коли викачують гамно на КНС
Відповісти
Зупинити завод і тоді стане ясно, чи причина в ньому. Задовбав той сморід!!!
Відповісти
звісно ж, комплексна... молода команда романюка загнала місто в такі комплекси, що відригуватиметься ще десятиліттями.
Відповісти