Викрили угрупування, яке торгувало чергою у «Ягодині»

Викрили угрупування, яке торгувало чергою у «Ягодині»
Правоохоронці викрили групу осіб, яка перед пунктом пропуску «Ягодин-авто» вимагала за проїзд авто поза чергою 400-1000 гривень.

До діяльності вони також намагалися залучити співробітників Луцького прикордонного загону, – повідомляють у Держприкордонслужбі України.

Правоохоронці задокументували систематичне вимагання хабарів на українсько-польській ділянці кордону. За добу здирники могли організовувати позачерговий пропуск до 40 транспортних засобів.

1 липня 2017 року правоохоронці затримали «на гарячому» чоловіка під час одержання чергової частини хабара 900 гривень. Затриманий планував змусити військовослужбовців співпрацювати з ним за частину від отриманих грошей.

Попередньо співробітники внутрішньої безпеки прикордонників та СБУ задокументували неодноразові факти вимагання та отримання грошей за пропуск автомобілів поза чергою. Матеріали досліджуються у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст.368 та ч. 2 ст.369 КК України.

Під час обшуків за місцем проживання учасників схеми правоохоронці вилучили списки номерів автомобілів, пропущених позачергово, нотатки щодо обсягів отриманих коштів та їх подальшого розподілу серед учасників змови. Також вилучили значні суми грошей у гривнях та іноземних валютах.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то шо, вже тепер черги, тіпа, не буде?
Відповісти
Брєд.... Всі хто їде позачергою платять не малі гроші.
Відповісти
Самі свою корову здали-яку доїли!!!
Відповісти
Як їхали так і будуть їхати. Злили когось неугодного хто обходив погранців. Рішали все поліцейські особливо той малий з фіксами який має булатові циганські зуби... А погранци дулись казали шо з тими рішаєте то як все поміняється ми вам згадаєм...
Відповісти
А СОВУ ТОЖЕ ВЗЯЛИ
Відповісти
А що робити тим хто справді поспішає і не має часу стояти у відстої разом з контрабандистами?
Відповісти
А якщо я хочу і спішу...чого я маю стояти в черзі з тими контобандистами які їздять через день,отак допомагай людям
Відповісти