Військовий, який скоїв самогубство на Волині, не лишав записки, - заява

Військовий, який скоїв самогубство на Волині, не лишав записки, - заява
У прес-службі 14-ї бригади заявили, що військовий, який скоїв самогубство на Волині, не лишав передсмертної записки.

Про це йдеться в дописі, який опублікували на сторінці з'єднання в Facebook.

Інформаційне агентство ВолиньPost публікує допис без змін і правок:


Нещодавно в нашій військовій частині сталася трагедія: один із військовослужбовців покінчив життя самогубством. Співробітниками поліції Володимира-Волинського було проведено ретельний огляд місця події. За словами правоохоронців, жодної записки, яка би вказували на причини його наміру накласти на себе руки, молодий чоловік не залишив. Одразу було відкрите кримінальне провадження, проводяться слідчі дії.

Командування частини зацікавлене в тому, аби причини такого вчинку військовослужбовця були з’ясовані, адже військовій частині немає що приховувати! Так, ми хочемо знати, чому молодий чоловік так вчинив! І всіляко сприяємо правоохоронцям у проведенні слідства!

І раптом… на сторінці якогось Олексія Гончаренка з Одеси у мережі Фейсбук (безробітний, фотографія відсутня) з’являється інформація про те, що нібито військовослужбовець залишив передсмертну записку. Й цю фейкову інформацію, бо правоохоронці стверджують, що записки немає, розповсюджують інтернет-видання (на фото: скріншот з переліком тих видань, які поширили цей бруд)…

Ніхто з журналістів навіть не перевірив у правоохоронців правдивість цієї інформації! На жаль, у черговий раз деяких медійників більше зацікавив «смажений» факт, який збільшив би аудиторію читачів, аніж реальна ситуація. На жаль!.. Більше того, ніхто з журналістів, видання яких поширили цю неправдиву інформацію, навіть не замислилися над тим, як рідні хлопця сприймуть таку «записку»…

Відтак, маємо ще один факт того, як вигадки, чутки чи й навмисне обливання брудом паплюжать честь і гідність військових!..

Шановні журналісти, основне і найперше правило журналістики – не нашкодь. Та вочевидь, окремі з вас, коли в черговий раз вибір постав між чесним і професійним поданням інформації, яка полягає у всебічному дослідженні та вивченні ситуації, й «жовтим» викидом із нальотом сенсації, непрофесійно й бездумно обрали друге задля злощасних власних рейтингів!

То поясність, будь ласка, колеги, чим у такому випадку ваш учинок, ваша редакційна політика відрізняється від викидів російських та сепаратистських «лайнометів», які іменують себе ЗМІ, і раз у раз паплюжать українське військо, завдаючи шкоди, не меншої, ніж ворожа зброя?!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в Луцьку і журналісти є! Знання алфавіту - це ще не журналістика!
Відповісти
це твір на вільну тему від замриги, а де офіційна відповідь ОК Захід? Тільки вони можуть шось спростовувати чи заперечувати.Її навіть наВолині немає, як вонаволодіє інформацією
Відповісти
Згідний з попереднім коментарем.
Відповісти
Останні новини
Військовий, який скоїв самогубство на Волині, не лишав записки, - заява
01 липень, 2017, 18:42