Автошахраї придумали нову схему «заробітку»

Автошахраї придумали нову схему «заробітку»
Шахраї придумали новий спосіб, як обманювати водіїв вантажівок та видурювати із них гроші.

Автори "схеми" садять на узбіччі дороги манекен, який своєю позою здалеку нагадує п'яну людину, а коли біля ляльки проїжджає вантажівка (автопоїзд або середньотоннажник), виконавець смикає за мотузку, щоб "людина" впала під колеса вантажівки, пише Експрес. online з посиланням на Автовод.

У водія склалося враження, що він збив пішохода. Варіантів розвитку подальших подій два. Перший - шокований водій зупиняє вантажівку і біжить дивитися на "збитого пішохода". В цей момент з'являються молодчики, які обчищають кабіну вантажівки або (оскільки справа відбувається вночі і в безлюдних місцях) погрозами вимагають гроші.

Другий - шокований водій продовжує рух, його починає переслідувати легковик. І коли вантажівку змушують зупинитися, молодики пояснюють, що стали свідками того, як далекобійник скоїв наїзд на пішохода і, відповідно, їх мовчання коштує певну суму. Тому побачивши на узбіччі, біля відбійника або прямо на дорозі фігуру, схожу на людину, гранично знизьте швидкість, але не зупиняйтеся повністю. Візьміть лівіше, хоча шахраї зазвичай вибирають вузькі місця. Проїхавши повз, попередьте колег по рації і зателефонуйте в поліцію. Користуйтеся відеореєстраторами: електронний свідок допоможе не тільки довести правоту, але і, в разі сумнівів, зрозуміти, що сталося, не виходячи з автомобіля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.