На Волині перевірять 5 об’єднаних громад

На Волині перевірять 5 об’єднаних громад
П’ять волинських об’єднаних територіальних громад перевірять з метою аналізу показників їхньої діяльності та надання практичних рекомендацій новоствореним ОТГ.

Про це стало відомо сьогодні, 3 липня, під час оперативної наради в ОДА, – пише Волинська правда.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що робоча група перевірятиме дотримання бюджетного кодексу, а також інших нормативно-правових документів.

Головне ж, зауважив Гунчик, – проаналізувати показники діяльності ОТГ, надати їм практичну допомогу, напрацювати комплекс зауважень і пропозицій і озвучити їх на загальній нараді, аби не допустити їх повторення у новостворених громадах.

Нагадаємо, що раніше повідомляли про те, що перевірять ті п’ять громад, які були утворені ще у 2015 році. Головне завдання інспекції – проаналізувати показники діяльності ОТГ, надати їм практичну допомогу та на основі проаналізованої інформації, сформувати рекомендації для громад, об’єднаних пізніше.

«Не було досвіду, недосконалою була законодавчо-нормативна база. Нічого страшного в тому не бачу. Ніяких інспекційних перевірок не буде, тільки практична допомога ОТГ. Єдиний випадок – це кримінал, зловживання службовим становищем. Тут матеріали будуть передані у правоохоронні органи. На жаль, і такі випадки є. Не знаю, чому – від браку досвіду, незнання чи чогось іншого. Щодо деяких керівників кримінальні провадження вже закриті», – додав Гунчик.
Нагадаємо, що першими на Волині об’єдналися Зимнівська, Смолигівська, Голобська, Велицька та Устилузька громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: громада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.