У Нововолинську рахують збитки від буревію

У Нововолинську рахують збитки від буревію
Мінімальної шкоди заподіяла стихія Нововолинську і селищу Благодатному.

Буревій зламав десяток дерев, які пошкодили лінії вуличного освітлення, зірвав декілька листків шиферу з дахів житлових будинків. Ніхто з людей не постраждав, – повідомляє ВРД НСТКУ.

Вісім зламаних дерев на шести вулицях Нововолинська – такі наслідки стихії, яка вирувала в шахтарському місті. Як розповів заступник директора виробничого управління комунального господарства Олег Голян, пошкодження – незначні.

«У районі військкомату береза впала поперек дороги і пошкодила мешканцям приватного будинку паркан. На вулиці Святого Володимира звалило велику вербу. Попри те, що закінчувався робочий день, працівниками нашого підприємства були вжиті заходи. І до шостої години вечора ми з проїжджих частин, з тротуарів, доріжок все прибрали, але вивезти не встигли», – повідомив Олег Голян.

Гілки й зламані дерева комунальники переробляють на щепу. Для цього нещодавно придбали дробильну машину.

«Деревину пошкоджену розробляємо. Возимо до себе на підприємство, – каже Олег Голян. – У нас є дробильна машина. Гілляки дробимо на щепу. Стовбури розпилюємо на дрова і використовуємо для опалення нашого гаража, в якому встановили твердопаливний котел. Взагалі, у планах при обрізанні дерев, щоб менше використовувати техніки, будемо дробити гілля на місці, що зменшить витрати на транспортування»

Суму збитків, заподіяних буревієм, ще не встановили, бо тривають ремонтно-відновлювальні роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.