З наступного року євро виглядатимуть по-іншому

З наступного року євро виглядатимуть по-іншому
Щоб підсилити ступінь захисту євробанкнот та зменшити кількість їх підробок, Центробанк ЄС у 2013 році випустить купюри з новим дизайном.

Як пише ТСН, деталі зовнішнього вигляду поки тримають у секреті, але відомо, що кольорова гамма стане більш насиченою і на кожній купюрі з'явиться портрет Європи.

"На нових банкнотах буде портрет Європи - принцеси з давньогрецької міфології, яка дала ім'я континенту. Новий дизайн ніяк не пов'язаний з кризою в ЄС, але ми вважаємо, що це дуже символічно", - розповів Тон Роос, директор департаменту банкнот Європейського Центробанку.

Нові банкноти будуть не тільки гарнішими, а й більш захищеними від підробок. Цьому сприятимуть нові водяні знаки, голограми і прошиті нитки.

"Кожен, хто візьме в руку купюру, по шорсткості зрозуміє, що вона справжня, потім побачить голограму і водяний знак. А покрутивши в руках, помітить - цифра з номіналом змінює колір", - повідомили у ЄЦБ.

У поліції сподіваються, що після появи нових банкнот фальшивок стане менше. Принаймні, у перші рік-півтора. Поки злочинці не навчаться підробляти і їх.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З наступного року євро виглядатимуть по-іншому
29 листопад, 2012, 10:43