Дороги на Волині ремонтуватимуть тільки у складчину

Дороги на Волині ремонтуватимуть тільки у складчину
Ремонт автошляхів й надалі залишається основою соціально-економічного розвитку Волині.

Про це йшлося 3 липня під час наради в ОДА, - повідомили у відділі інформполітики облдержадміністрації.

За словами директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Івана Мирки, на ремонт та експлуатаційне утримання доріг державного значення з Державного бюджету виділено 199 мільйонів гривень. Із них: 114 мільйонів – на дрібний, поточний ремонт та експлуатаційне утримання, понад 76 мільйонів – на ремонт дороги Львів-Радехів-Луцьк, 5,6 мільйона – на ремонт дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, 2,5 мільйона – на реконструкцію дороги Київ-Ковель-Ягодин.

Відтак, згідно з планом на 2017 рік по Державному бюджету «Укравтодором» затверджено 199 мільйонів гривень, з яких вже виконано робіт на 185,8 мільйона. Що ж стосується кредитних коштів, то це більше 47 мільйонів гривень, які потребують співфінансування.

«Відповідно до рішення обласної ради від 12 квітня 2017 року, затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг місцевого значення комунальної власності, виконання яких пропонується здійснити в 2017 році. Загальний перелік складається із 117 об’єктів на суму 136,6 мільйонів гривень, в тому числі за рахунок коштів органів місцевого самоврядування в розмірі 63,8 мільйони гривень. Однак сільські ради подали підтвердження щодо співфінансування лише 52-х об’єктів, що становить менше 50 %», – зазначив Мирка.

Серед районів, які не забезпечили співфінансування – Камінь-Каширський, Любешівський, Маневицький, Ратнівський, Старовижівський, Шацький. В той же час Ковельський район із 22 об’єктів вже профінансував 15, Локачинський – 6 із 10, а Рожищенський – 8 із 8.

«Попередньо зроблено рівномірний розподіл коштів по всіх районах, аби врахувати інтереси кожного. Вперше в 2017 році за основу взято саме пропозиції сільських та селищних рад. Але, як показує досвід, не всі включилися в роботу. Шановні колеги, я звертаюся до голів районних рад і районних державних адміністрацій, сільських та селищних голів: якщо упродовж липня місяця не буде підтверджено співфінансування, ми внесемо пропозиції про перерозподіл коштів», – наголосив голова ОДА Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.