Конфлікт на Волині: посварилися православні та баптисти

Конфлікт на Волині: посварилися православні та баптисти
У селі Осівці Камінь-Каширського району - міжконфесійний конфлікт. Православний священик заважав провести баптистам священне хрещення на воді.

Про це повідомляє Волинь24.

Голова Волинського об'єднання церков ЄХБ Ярослав Троць розповів, що минулого тижня баптистський священик з села Осівці звернувся до сільського голови з проханням провести хрещення у селі на озері.

Спершу сільський голова надав згоду, проте згодом - відмовив.

«Сільський голова мотивував відмову тим, що священнослужитель православної церкви Московського патріархату проти, він не дає згоди і говорить, що люди в селі проти», - коментує Троць.

Чоловік звернувся до священика Василя Гайдука і розповів ситуацію.

«Ми хотіли, щоб вони (Московський патріархат - ред.) письмово пояснили, на основі чого вони проти проведення хрещення. Хоча Гайдук сказав, що письмово вони не дадуть відповіді, бо їхні дії не є законними», - каже голова об'єднання.

За його словами, коли баптисти прийшли на озеро, то були здивовані - православний священик із хрестом і коругвами, разом з людьми прийшли, щоб завадити іншій конфесії провести обряд хрещення на воді.

«Вони не гарно поводились. Вони забороняли, кричали, співали. І коли наші люди сказали: «Чому ви це робите?», то священик сказав: «Наші люди проти і я теж проти», - коментує Ярослав Троць.

Під час суперечки православний кричав, що «на ввіреній мені території я не даю права це робити».

На місце події викликали поліцію, проте правоохоронці у конфлікт не втручалися.

Лише згодом православні відступили.

«Але ми не збираємось це просто так залишати», - підсумовує Троць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може , НП варто писати "православні"? А пишіть коректніше й зрозуміліше : УПЦ МП!
Відповісти
Не православні, а московіти-Волиньпостівці будьте точні у висловлюваннях.
Відповісти
пацани за касу боряться, віра там ні до чого...
а по-друге, озеро в оренді в УПЦ МП? якщо ні - то самоуправство, тобто кримінал.
Відповісти
Це так просто не можна лишати. Тільки розголос + держава яка гарантує всім однакові права на світогляд та віросповідання зобов'язана захищати права всіх своїх громадян, а не тільки певної категорії.
А голові сільради і поліціянтам винести догани за невиконання своїх службових обов'язків і упередженість в дотримані законності та прав громадян.
І да, православному священнику хто-небудь поясніть, що все село, район і т.д. це не його особиста територія, не його власність і не його царські угіддя.
Відповісти
В цій статті взагалі є неточності, це відбувалось не в тому селі що вказано, і конфлікт виник не з священиком а з громадою села,під власністю яких знаходиться це озеро.Незнаю який журналіст писав цю статтю, але перед тим як писати перевіряйте її правдивість. Я сама була очевидцем цього конфлікту.Мої одновірці ЄХБ, Ви ж навчаєте нас не обманювати то чому наш голова сам Троць обманює людей, м
и не просили православних у письмовому вигляді пояснити це,громада була проти бо це їх власність, вони викупили це озеро, а ми без дозволу вторглися.Ви ж самі казали що дозвіл ми не отримували. Навіщо писати що це міжконфесійний конфлікт якщо проти була громада а не сам священик????
Відповісти
Там, де панує "русский мир", там суцільний "донбас". Священник М осковського патріархату нехтує Конституцією та законами України, для нього Путін президенть, а не Порошенко.
Відповісти