За останні 120 років найтепліше було у 2012 році

Нинішній 2012-й рік став дев’ятим за рахунком найбільш теплим роком, починаючи з 1850 року, коли почали документально зафіксувати спостереження за кліматом планети.

Про це повідомляє Всесвітня метеорологічна організація (ВМО), передають Коментарі.

За даними ВМО, глобальна температура землі та поверхні океану за цей період становила близько 0,45°C (0,81°F), що вище на 14,2°С у порівняння з періодом 1961-1990 років.

Експерти ВМО відзначають, що температура повітря в перші 10 місяців цього року була високою, незважаючи на ефект Ла-Нінья - метеорологічного феномена, який передбачає охолодження атмосфери землі.

Автори доповіді ВМО зазначають, що висока температура супроводжувалася безпрецедентним таненням арктичного морського льоду та низкою екстремальних погодних і кліматичних явищ, які свідчать про зміну клімату.

У період з січня по жовтень 2012 року екстремальні погодні явища спостерігалися у всьому світі, включаючи хвилі тепла в Північній Америці та Європі, посухи в США, Китаї, Бразилії та деяких районах Росії та Східної Європи. Повені були зареєстровані в регіонах Африки, в Пакистані та Китаї. Спостерігалися незвичайні снігопади та холод в Росії та у Східній Європі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За останні 120 років найтепліше було у 2012 році
29 листопад, 2012, 11:07