НАБУ «затягує» з відповіддю у справі Мартиненка

НАБУ «затягує» з відповіддю у справі Мартиненка
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник прострочив усі можливі терміни власної обіцянки з приводу остаточної відповіді щодо справи екс-депутата Миколи Мартиненка.

В листопаді 2016 року Ситник обіцяв найближчим часом надати остаточну відповідь з приводу справи Мартиненка щодо хабарів під час закупівлі «Енергоатомом» обладнання в чеської Skoda JS та придбання за завищеною вартістю уранового концентрату з Казахстану, - пише «Слово і діло».

Варто зазначити, що слідство в справі про хабар від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS триває з грудня 2015 року, а досудове слідство щодо розтрати коштів СхідГЗК – з лютого 2016-го.

Уже в березні минулого року Ситник офіційно заявляв, що справа Мартиненка перебуває на фінальній стадії. За його словами, слідству для ухвалення остаточного рішення не вистачало відповідей на запити з інших країн. Також, згідно з минулорічною заявою Ситника, загалом до розслідування залучені шість країн.

Цієї весни детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Мартиненка. Йому було оголошено про підозру за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» під час закупівлі уранового концентрату.

Солом'янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки депутатів із «Народного фронту» та деяких міністрів.

Так і не дочекавшись фінального рішення НАБУ, Мартиненко публічно звернувся до очільника Бюро з проханням якнайшвидше визначитися з фінальною відповіддю й передати обвинувальний акт до суду.

Натомість Ситник вчергове відсунув виконання своєї обіцянки і в ефірі одного з телеканалів спрогнозував, що звинувачення в справі Мартиненка може потрапити до суду до кінця літа.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
НАБУ «затягує» з відповіддю у справі Мартиненка
04 липень, 2017, 15:20