Волиняни – треті на чемпіонаті України з драгонботу

Волиняни – треті на чемпіонаті України з драгонботу
Команда «Західний вітер» із Волині виборола бронзові нагороди на чемпіонаті України з веслування на човнах «Дракон».

Про це повідомили у Ковельській міськраді.

Впродовж двох днів на веслувально-спортивній базі «Зеніт», що на Труханівському острові у Києві, тривав чемпіонат України серед дорослих з веслування на човнах «Дракон» (драгонбот). Тут зібралось дуже багато шанувальників цього виду спорту. Захід був захоплюючим святковим дійством.

У чемпіонаті взяли участь команди професіоналів «Західний вітер» (Волинь), «Драгонком» (Комсомольськ), «Мала флотилія» (Київ), «Отамани» (Львівська область), «Гетьман» (Рівненська область) та інші. У їх складі були чоловіки і юнаки, а також юнаки та дівчата (міх).

Серед веслувальників-чоловіків на човнах класу «Д-22» на дистанції 200 метрів перше місце завоювала команда «Отаман» із Львівщини, друге – «Західний вітер» із Волині, третє – «Мала флотилія» з Києва. На 500 – метрівці перемогу здобули спортсмени «Отамана» , другий результат – у «Гетьмана» з Рівненщини, на третьому – «Західний вітер».

За загальними підсумками чемпіоном України стала команда «Отаман», срібним призером — «Мала флотилія», волиняни - завоювали бронзову нагороду.

Довідково:

Історія цього видовищного, красивого виду спорту розпочалася більше двох тисяч років тому в Південному Китаї. Саме тут магічні змагання збирають тисячі спортсменів та глядачів. Драгонбот – це каное довжиною 12,5 м, яке має голову і хвіст дракона і розраховане на 20 веслувальників, одного барабанщика та одного стернового. Барабанщик задає ритм веслування. Стерновий керує човном за допомогою великого весла.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни – треті на чемпіонаті України з драгонботу
04 липень, 2017, 16:46
У центрі Луцька - аварія
04 липень, 2017, 16:43