Волинських спортсменів урочисто провели на Дефлімпійські ігри

Волинських спортсменів урочисто провели на Дефлімпійські ігри
Чотирьох волинян урочисто провели на ХХІІІ Дефлімпійські ігри, які триватимуть із 18 до 30 липня у турецькому місті Самсун.

Урочистості з цієї нагоди відбулися сьогодні, 4 липня, у Волинській облдержадміністрації, - пише «Волинська правда».

У змаганнях найвищого рівня серед людей, що не чують, братимуть участь четверо волинян. Зокрема, Олександр Колодій, Світлана Яценко та Наталія Димитрашко обстоюватимуть честь всієї країни у змаганнях з кульової стрільби.

Натомість спортсмен Дмитро Вишинський братиме участь у легкоатлетичних змаганнях. Тож під час урочистих проводів спортсменам вручили національний прапор, подарунки та побажали повернутися додому з перемогами.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Степанцов зауважив, що велика честь – проводжати спортсменів-волинянян на Дефлімпійські ігри у Туреччину. Адже це спортивні змагання найвищого рівня.

«Дякую спортсменам і тренерам за те, що вони зробили. Понад 5 тисяч учасників буде на цих змаганнях і серед них – волиняни. Бажаю спортсменам показати все, на що вони готові, адже за 4 роки підготовки витрачено багато сил. Ми будемо тут тримати кулаки і за вас палко вболівати», – висловився він.

До напутніх слів приєднався і заступник голови обласної ради Роман Карпюк. Він наголосив, що своїм прикладом спортсмени показують, що людина готова досягати своєї мети, навіть не маючи рівних учов з іншими, головне – прагнення та зусилля. Його думку підтримав і начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин.

Заслужений тренер України Олександр Платонов, який готує спортсменів на змагання з кульової стрільби, зауважив, що спортсмени технічно повністю готові до змагань. «Ми молимося лише за те, щоб не підвела зброя», – додав він.

Самі ж учасники змагань впевнені, що добре підготувалися.

Спортсменка із кульової стрільби Наталія Димитрашко, яка цьогоріч дебютуватиме на Дефлімпійських іграх, розповіла: «Трохи хвилююся. Готувалися дуже ретельно до цих змагань. Я впевнена, що все буде добре. Найважче мені буде у дисципліні на 25 метрів, а найкраще вдається 10-метрівка. Але багато працюю над собою, готуватися не перестанемо і декілька днів, які залишилися».

Солодкі сувеніри та квіти вручив учасникам Дефлімпійських ігор керівник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Галан-Ващук.

Найважливішою ж річчю, яку вони візьмуть із собою у Туреччину, є національний прапор, вручений під час урочистостей із надією на те, що він замайорить над турецьким містом після оголошення результатів змагань.

До слова, на минулих Дефлімпійських іграх, що відбувалися чотири роки тому, Волинь була представлена лише двома спортсменами – подружжям Олександра Колодія та Світлани Яценко. Натомість дебют волинських спортсменів на Дефлімпійських іграх відбувся у 1997 році в Данії. За всі роки нечуючі спортсмени з Волині привезли із цих змагань сім нагород – три золоті, дві срібні та дві бронзові.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських спортсменів урочисто провели на Дефлімпійські ігри
04 липень, 2017, 17:39