Лучанам показали волонтерів крізь об’єктив благодійності

Лучанам показали волонтерів крізь об’єктив благодійності
У Луцьку відкрилась виставка світлин VII Всеукраїнського фотоконкурсу «Благодійність в об’єктиві».

Про це повідомили організатори.

В експозиції представлено 40 робіт-фіналістів, обраних з понад 500 світлин, які надійшли з усіх куточків України. Також, уперше за 7 років існування конкурсу у проекті взяли участь фотографи із Франції, Румунії, Греції, Індії та Лівану. Урочисте відкриття експозиції відбулося 4 липня в арт-кафе «Стоп-кадр». Дійство зібрало усіх небайдужих до мистецтва фотографії, питань волонтерства, благодійності та взаємодопомоги.

Про одну із робіт-переможниць розповіла Юлія Євпак, яка вболівала за світлину від моменту її створення і до перемоги у конкурсі.

«Ця робота називається «Зустріч», і це зустріч дівчини з бійцем батальйону «Азов». Зображені на ній наші лучани – Василина Боруцька та Богдан Бальбуза. Це одна зі світлин з благодійного календаря, який робила наша громадська організація. Автором фото насправді є Павло Березюк, а ми були до всього дотичні концептуально. Кожна фотографія цієї виставки має таку історію, яку можна прочитати одразу ж, без жодного тексту, за почуттями і відчуттями», – поділилася Євпак.

Мистецтвознавець Зоя Навроцька розповіла, що ідеї поєднання мистецтва і благодійності – не нові, але зараз мають ширше поле для втілення.

Світлини, представлені на фотовиставці «Благодійність в об'єктиві», є ілюстраціями благодійності та волонтерства, вони демонструють готовність українців реагувати на чужий біль та спонукають не бути байдужими до тих, хто потребує нашої уваги і підтримки у цей непростий для кожного час.

Виставка триватиме до 16 липня. Вхід вільний.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам показали волонтерів крізь об’єктив благодійності
04 липень, 2017, 19:21