У Рожищі поховали легенду волинського футболу

У Рожищі поховали легенду волинського футболу
У Рожищі 4 липня відбувся чин похорону відомого футболіста та тренера Степана Наконечного.

Про цеінформує Район. Рожище.

На подвір’ї біля будинку, в якому проживав Степан Федорович, зібралося багато рожищан, колишніх та теперішніх його вихованців, колег.

Панахиду за померлим відправив благочинний Рожищенської округи УПЦ КП, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Василь Шняк.
У своїй проповіді отець Василь зазначив, що рожищани ще довго пам’ятатимуть Степана Федоровича, адже дякуючи йому Рожищенська ДЮСШ в такому вигляді, яка вона є сьогодні.

Свого часу Степан Наконечний згуртував навколо себе активних, небайдужих до розвитку спорту, громадян та разом з ними ставав до праці. Так у спортшколі з’явився спортивний зал, відремонтовано стадіон. Завдяки його старанням до школи підвели воду, встановили умивальники та душові кабіни. Завдяки неймовірному ентузіазму тренера спорт в цілому та футбол зокрема у Рожищі підняли на високий рівень.

Він не уявляв свого життя без футболу: коли не зміг грати - почав передавати свій досвід іншим, навчаючи майстерності та тонкощам гри. Користувався тренер авторитетом не лише серед спортсменів: саме Степану Наконечному батьки довіряли тренування своїх дітей, котрі мріяли про футбольну кар’єру.

«З дитячих років і до останніх днів життя він був відданий футболу. Навіть свого часу весілля переніс на тиждень, щоб не пропустити турнір…» - з сумом розповідає товариш Степана Наконечного.

«Він став батьком для багатьох футболістів і кожен з нас завдячує йому тим, що мав щасливе дитинство на футбольному полі…» - говорять між собою колишні вихованці покійного тренера.

Прийшли провести в останню дорогу свого наставника і наймолодші учні, вони тихцем, по-дитячому втирають сльозу та йдуть прощатися…
Рожищенська земля втратила справді достойну людину. Людину, яка власним прикладом показувала, що означає любити справу, якою живеш.

Для прикладу, у «Ферммаші» під керівництвом Степана Наконечного виступав свого часу Олег Лужний, який згодом став гравцем «Динамо» (Київ) і збірної України, у клубі проходили стажування Віталій Кварцяний і Володимир Байсарович.

Серед вихованців тренера: Микола Федорук, Сергій Богунов, Радіон Воробей, Петро Матвійчук (усі - «Волинь» Луцьк), Володимир Лукашук (ФК «Львів»), Михайло Сомик, Віктор Гресь.

Словом, вихованці цього тренера виростали до рівня професійних футболістів, а згодом грали за «Волинь», ФК «Львів», «Кривбас» (Кривий Ріг), «Зоря» (Луганськ), «Динамо» (Брест).

Нагадаємо, що 75-літній Степан Федорович Наконечний, помер в ніч з неділі на понеділок, 3 липня. Серце відомого футболіста перестало битися в лікарні, після кількатижневої боротьби з важкою хворобою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.