Гунчик каже, що може обійтися і без Палиці

Гунчик каже, що може обійтися і без Палиці
У разі блокування пропозицій Волинської ОДА з боку обради виконавча влада заручається підтримкою з боку інших органів місцевого самоврядування.

Про це в інтерв’ю виданню Конкурент заявив губернатор Володимир Гунчик.

Гунчик похвалився, що має «потужну підтримку в облраді». «Це 13 депутатів «БПП «Солідарність» плюс обранці громади, які з нами співпрацюють. Те, що в голови ОДА немає адміністративної більшості в обласному парламенті – не мінус, це плюс, який змушує мене шукати компроміси з головами усіх фракцій, коли потрібно вирішити важливі для області питання. На мою думку, 80 % завдань, які я ставлю перед собою та фракцією, виконуються», - каже глава ОДА.

Володимир Гунчик стверджує, що не загострює конфлікт там, де хтось цього хоче.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю ПОВНІСТЮ


«Я бачу, що деякі політсили хочуть «наступити» на пальці голові ОДА, не пропускаючи тих чи інших рішень. Я не вважаю, що потрібно принципово конфліктувати. У мене достатньо повноважень, передбачених законом та посадовою інструкцією, які я використовую, обходячи рішення сесії, комісій, більше використовуючи повноваження органів місцевого самоврядування», - переконує глава ОДА.

Гунчик пояснив: «Для прикладу: ми приймаємо рішення, що потрібно співфінансування по якійсь програмі, а обласна рада не хоче йти назустріч голові ОДА, вона каже: «А чого ми повинні підігрувати?», я звертаюся в будь-яку районну раду або РДА та кажу, що потребую співфінансування по цій програмі і там приймають рішення. Таким чином я даю зрозуміти, що можу в цих питаннях обійтися без депутатів. В області 16 районів, половина голів райрад – представники або висуванці «БПП «Солідарність» чи партій, з якими у нас хороші відносини».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але не обійдеться!
Відповісти