Як у Ковелі відзначали 500-річчя Реформації

Як у Ковелі відзначали 500-річчя Реформації
Відповідно до Указу Президента України, Розпорядження Кабінету Міністрів впродовж нинішнього року проходять заходи з відзначення 500-річчя Реформації, зокрема, у Ковелі, на площі біля міського фонтану, відбулося тематичне свято.

Розпочали відзначення з ходу. Колона людей з обмеженими можливостями, представників протестантських церков, ковельчан під супровід духового оркестру пройшов від універмагу до центру, – повідомляють у Ковельській міськраді.

Ведучі заходу подякували усім присутнім за участь і закликали до знайомства. Треба сказати, що люди з інвалідністю відпочивають у таборі, який організований протестантською церквою у селі Черкаси і яка подбала про їхню поїздку до Ковеля. Для них – дуже важлива ця акція і саме спілкування.

Розпочався захід зі спільної молитви за Україну, до якої запросили і представників міської влади.

До присутніх звернулась секретар міської ради Віра Федосюк, яка, зокрема, сказала: «Протестантські громади беруть активну участь в духовному і суспільному житті Ковеля, громадських і благодійних проектах. Вдячні за підтримку малозабезпечених, турботу про обездолених дітей, увагу до людей з обмеженими можливостями, організацію пізнавально-розважальних заходів для малечі. Хочу наголосити, що у рамках відзначення 500-річчя Реформації з ініціативи п’яти протестантських церков проведено акцію «Чисте серце – чисте місто» з прибирання території старого русла річки Турії.

Значима роль Реформації у підвищенні рівня духовності й освіченості, втіленні християнських істин у повсякденному житті людей. Адже віра збагачує, возвеличує, єднає, спонукає до співчуття і безкорисливої допомоги, до добрих справ».

Відбувся концерт. Пастори церков розповіли про значення Реформації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.