Хлопці не стримували обурення, - волинський волонтер про справу «22 бійців»

Хлопці не стримували обурення, - волинський волонтер про справу «22 бійців»
Двоє військових-учасників суду в справі "22 бійців 51-ї бригади" вирішили завершити "безкінечні" судові засідання і подали клопотання про закриття справи.

Про це в Facebook пише волинський адвокат-волонтер Василь Нагорний.

Нагадаємо, в цій справі звинувачують 22-х бійців, які в липні 2014 року, після 10 днів оточення, 10 днів обстрілів з "Градів" та мінометів, коли була розбита вся техніка, не дочекавшись прийняття рішень командування, самі виходили з оточення, потрапили в полон та були вивезені на територію Росії.

"Слухали свідка, майора, який з хлопцями разом виходив з оточення, і якого ці ж хлопці під час допитів, не здали сєпарам, коли ті питали чи є серед них офіцер. Щодо самих показів, то це той випадок, коли кажуть “своя сорочка ближча до тіла”. Офіцера ж чомусь не судять за ті ж дії. Бійці не стримували обурення і навіть задавали питання (давно пора активнішими бути)", - описує Нагорний перебіг засідання, яке відбулося 6 липня.

"Також сьогодні два бійця вирішили завершити ці безкінечні судові засідання і подали клопотання про закриття справи по ст. 48 КК (зміна обстановки). Це їхнє право і їхнє життя! Суд клопотання задовольнив. Наступне засідання - 16.08.2017р За одно відсвяткуємо й сумну річницю - три роки, як триває переслідування цих хлопців, вина яких лише в одному, вони відмовились стати сакральною жертвою недолугого, командування бойовими діями в 2014 році".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай Полішук йде воює
Відповісти
Останні новини
Хлопці не стримували обурення, - волинський волонтер про справу «22 бійців»
07 липень, 2017, 00:51