Лише відписки: у «Луцьктеплі» розповіли, чому в місті – проблеми з водою

Лише відписки: у «Луцьктеплі» розповіли, чому в місті – проблеми з водою
ДКП «Луцьктепло» зараз перебуває в край важкому фінансовому становищі через неповернення грошей за пільги та субсидії. Цього року держава не компенсувала підприємству жодної копійки.

На сьогоднішній день заборгованість уже перевищує 130 мільйонів гривень, – повідомляють у ДКП «Луцьктепло».

На профспілкових зборах колектив Луцьктепла письмово звернувся до всіх дотичних міністерств і відомств, аби вони посприяли у вирішенні питання. Бо теперішнє фінансове становище не дозволяє ні вчасно виплачувати заробітну плату, ні успішно готуватися до наступного опалювального сезону.

Днями ДКП «Луцьктепло» отримало порцію чергових відписок від органів державної влади, де вони «переводять стрілки» один на одного, – йдеться в повідомленні. Мінрегіонбуд відповів, що це питання не в їхній компетенції.

«Головним розпорядником бюджетної програми КПКВК 3511150 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам та надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії та природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот» є міністерство фінансів України», – йдеться у повідомленні профільного міністерства.

Мінрегіонбуд також запевнив, що «неодноразово звертався до Мінфіну щодо забезпечення своєчасного проведення розрахунків».

У свою чергу Мінфін повідомив, що усі гроші, що запланувала Волинь в бюджеті на цю справу, а саме 889 862 700 гривень, держава виплатила області.

Проблема в тому, що цих грошей виявилося мало. Мало їх запланували волинські чиновники, коли формували бюджет 2016-ого року, та й при праці над головним фінансовим документом на 2017 рік теж не врахували помилки. А відтак, грішми цього року закривали «дірки» попередніх недоврахувань. А от з решти комунальним підприємствам жодної копійки не лишилося.

«Зважаючи на динаміку нарахувань пільг та субсидій, відсутні можливості для перерозподілу обсягу субвенцій», – відповіли в облдержадміністрації.

Для повного погашення заборгованості, необхідно внести зміни до бюджету України.

До речі, у Мінфіні запевнили, що дадуть гроші, як тільки депутати проголосують.

Зробити вони це зможуть лише до 15 липня, до парламентських канікул, на черговому пленарному засіданні. А поки депутати збиратимуться для кворуму, вирішуватимуть чи голосувати за зміни до бюджету цього разу чи відкласти на наступний, ДКП «Луцьктепло» отримало чергове попередження від ПАТ «Волиньгаз» про припинення розподілу природного газу з 10 липня. По простому кажучи, з вівторка Луцьктеплу відключать газ, а ми, відповідно, гарячу воду по всьому місту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лише відписки: у «Луцьктеплі» розповіли, чому в місті – проблеми з водою
07 липень, 2017, 09:46