У Луцьку готуються до громадських слухань щодо смороду

У Луцьку готуються до громадських слухань щодо смороду
У Луцьку вже зібрали 3,2 тисячі підписів за проведення громадських слухань щодо смороду в місті. 7 липня представники ініціативних груп зібралися, аби обговорити подальший план дій.

Учасники «Національного корпусу» займалися збором підписів у мікрорайоні ЛПЗ, у центрі міста та на вулиці Львівській. Ініціативна групу Дмитра Климука збирала підписи у мікрорайоні Вересневе – тут активістам вдалося долучити понад 2 тисячі людей. До завершення збору підписів, припускає Климук, їх кількість ще збільшиться, хоча для ініціювання громадських слухань достатньо 500 підписів. За його словами, люди долучаються, бо усім мешканцям болить ця проблема.

Представники «Національного корпусу» на чолі з їхнім очільником на Волині Андрієм Д’яченком завітали на Вересневе, аби визначитися з подальшими діями. Тож, наразі домовилися сформувати оргкомітет, до складу якого увійдуть найактивніші учасники, які займаються проблемою. Опісля того проведуть збори.

10 липня представники ініціативних груп планують віднести до ЦНАПу заяву про проведення громадських слухань, підкріплену підписами лучан. Згодом на слухання, які найпевніше відбудуться у будинку культури мікрорайону Вересневе, запросять представників міської влади, біоетанольного та цукрового заводів, а також усіх охочих.

«Навколо багато спекуляцій, кожен хоче перекласти із себе відповідальність. Ми хочемо, щоб на громадських слуханнях всі сторони, які мають стосунок до цього питання та мають вирішувати цю проблему, зібралися в одному місці, обговорили і прийшли до якогось результату. Маємо сформувати питання, вимоги та тиснути на владу, вимагаючи їх вирішення», - зауважив Д’яченко.

Він підкреслив, що Нацкорпус має схожий досвід із ситуацією в Ковелі – хоч проблема поки не вирішена остаточно, завдяки активним діям громади та небайдужих людей вдалося винести її на загальнодержавний рівень. Д'яченко нагадав, що на Волинь приїжджав Віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, для регіону виділили кошти, рештки вивозять, а на заводі попередньо готуються до рекультивації. Тому активісти сподіваються, що у Луцьку ситуація теж знайде вирішення.

«Власне на громадських слуханнях ми хочемо почути, що є головною чи єдиною причиною смороду в місті, а від влади хочемо почути, як вона планує вирішувати цю проблему. Ми надалі контролюватимемо, аби проблему не заговорили чи відкладали до виборів, а вирішували», - підсумував Д’яченко.

Нагадаємо, сморід "тероризує" місто та сусідні села понад місяць. Одна з причин смороду - поєднання відходів біоетанолу на території цукрового заводу з каналізаційними стоками мікрорайону Вересневе.

На початку червня у мікрорайон приїжджав голова облради Ігор Палиця та керівництво міської ради на чолі з в.о. мера Ігорем Поліщуком. Вони обіцяли вирішити проблему смороду.

Однак лучани досі не можуть дочекатись від влади обіцяного. А 24 червня до народного депутата Ігоря Лапіна звернулися лучани з ЛПЗ, які просять його «підняти проблему» на центральний рівень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
додумались
Відповісти
Чому акція обмежена тільки районом Вересневого,коли смердить і в Зміїнці? Вона упереджена чи проплачена? Я не захищаю ні цукровий ні ще когось,але не кількістю підписів визначається підготовка до слухань , а хоча б мінімальним моніторингом проблеми на всій території міста і прилеглих сіл!! А так це буде великий "пук" активістів! Успіху!!!
Відповісти
Амбре-дорога в Европу без выза
Відповісти
Ви чекаєте, щоб до вас хтось прийшов і запросив? Я проживаю в районі Львівської, сам організував сусідів і прийшов до суду, коли побачив оголошення в інтернеті. У Фейсбуці є створена група Сморід у Луцьку, там є всі оголошення, коли що відбувається. Проявляйте свмі ініціативу і долучайтесь до вирішення проблеми, а не робити заяви, що хтось щось не промоніторив. Там збираються такі самі люди як і ви. І тільки активність всіх разом призведе до вирішення проблеми.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку готуються до громадських слухань щодо смороду
07 липень, 2017, 13:46