Автомати, собаки й оркестр: як у Луцьку «агітують» на контрактну службу

Автомати, собаки й оркестр: як у Луцьку «агітують» на контрактну службу
На Театральному майдані Луцька військовослужбовці Національної гвардії України, Держприкордонслужби та Збройних сил спільно влаштували акцію «Волинський контрактник». У рамках дійства під звуки військового оркестру «рекламували» службу за контрактом, а гості охоче приміряли бронежилети та фотографувалися зі зброєю.

Акція відбулася 7 липня.

Військовослужбовці та прикордонники розгорнули чималу експозицію: виставку зброї, бойової техніки та спеціального обладнання, оптику, автівки та амуніцію. Поруч - світлини низки волинян-учасників АТО з проекту «Герої серед нас». Супроводжувалося дійство «народними хітами», які віртуозно виконував військовий оркестр.

У програмі також – показові стрільби та виступи кінологів із вихованцями. Окрім того, всіх охочих інформували про умови служби у відповідних структурах, запевняючи, що нині бути на контрактній службі – престижно.

«Акцію «Волинський контрактник» проводимо, аби привернути увагу до контрактної служби та її переваг, зокрема заробітної плати, соціального пакету. Це престижна, почесна професія та служба. У нас в країні триває війна, тож коли як не зараз йти служити та захищати державу? А контрактна служба пропонує ще й низку переваг, соціальне забезпечення та підтримку держави» - зазначив прес-секретар частини 1141 Антон Бугайчук.

Тож прикордонники, ЗСУ та Нацгвадія влаштували спільну акцію, аби залучити якнайбільше людей на контрактну службу.

«Крім реклами ми хочемо нагадати, що нині в країні йде війна, і ми завдячуємо тим хлопцям, завдяки яким можемо гуляти відпочивати та бути разом зі своїми близькими»,- зауважив заступник військового комісара Ігор Підлісний. За словами військовика, керівники держави майже два роки тому відмовилися від мобілізації, тож ставку роблять на вмотивованих забезпечених військовослужбовців, патріотів, які свідомо стають контрактниками. Мовляв, принцип комплектування військових за контрактом практикують у провідних країнах світу.

«Найкращий заклик до збереження цінностей, свободи, єдності - це, коли ми демонструємо міць країни не на словах, а на ділі. І та техніка, яку сьогодні демонструють, і ті обличчя, і «Герої серед нас» підтверджує те, за 3 роки країна зробила досить суттєвий крок і ми маємо дійсно боєздатні, міцні збройні сили, маємо досить потужну прикордонну службу та Національну Гвардію», – зауважив голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик. Тому він зауважив, що служити в армії та захищати країну – не тільки обов’язок, а й неабияка честь.

Люди охоче підходили до інформаційних наметів та розпитували про службу, а на останок озброювалися брошурками. Та чи не найбільш зацікавленими гостями були діти – вони залюбки розпитували у дорослих що це за зброя та прилади і з задоволенням фотографувалися у касках та на квадроциклах. Найсміливіші навіть намагалися «прицілитися» із крупнокаліберної зброї.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.