«Стіна»: як виглядає кордон із Росією із висоти пташиного польоту

«Стіна»: як виглядає кордон із Росією із висоти пташиного польоту
Проект «Стіна» на кордоні з Російською Федерацією недофінансований на 2 мільярди. Прикордонники кажуть, що роботи уздовж межі із державою-агресором проведені на три чверті.

Як відрізняються облаштовані ділянку кордону від необлаштованих – журналістам показали з висоти пташиного польоту, - передає 5 канал.

Небо не має кордонів, але саме патрулюванню межі з державою-агресором з повітря прикордонники приділяють чи не головну увагу. З висоти за кордоном стежить повітряна ескадрилья, яка на харківській ділянці складається з чотирьох легких літаків «Даймонд» та гелікоптерів. Облітають кордон кілька разів впродовж доби. Порушників бачать чи не щодня.

Всі 284 кілометри межі з Росією харківські прикордонники облітають на висоті не більше 150 метрів. На власні очі журналісти переконуються, що видимість – як на долоні.

За віддаленим контрольно-пропускним пунктом «Тополі», який був нещодавно облаштований новою технікою, прикордонники спостерігають за допомогою камер. А ось ділянка поблизу села Жовтневе – більш вразлива, адже приладів відеонагляду не має. Тут порушників можна ловити лише за допомогою патрулів. Необлаштованою залишається майже десята частина кордону.

Не дозволяють завершити роботи з облаштування кордону земельні спори. Адже більшість ділянок, прилеглих до кордону, у довгостроковій оренді у фермерів. Але головна причина недооблаштування кордону – це відсутність грошей. З обіцяних у 2015-2017 роках 3,2 мільярда гривеньдержава виділила лише п'яту частину. Продовження фінансування депутати мають узгодити наступного тижня.

Якщо облаштування кордону профінансують – прикордонники планують першочергово встановити камери спостереження там, де їх ще немає, та підвищити технічний стан п'яти відділів прикордонної служби.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таку стіну фіг перелізеш...
Відповісти
Останні новини
«Стіна»: як виглядає кордон із Росією із висоти пташиного польоту
08 липень, 2017, 06:06