Волинські селяни самотужки відремонтували дорогу

Волинські селяни самотужки відремонтували дорогу
Жителі Клітицької сільської ради, що неподалік Каменя-Каширського, власними силами відремонтували дорогу до села.

Про це пише Полісся.

Селяни закупили матеріали, звезли всю техніку, яка в кого була і почали латати відрізок асфальтованого шляху, який сполучає село Клітицьк з Каменем-Каширським.

Ями та вибоїни закладали не дорогим асфальтом, а більш доступним матеріалом — бетоном.

Голова Клітицької сільської ради Степан Склезь пригнав свого трактора із причіпною грейдерувальною лопатою та особисто ним керував. Він пояснив, що ця дорожня артерія значиться на балансі служби автомобільних доріг. Не ремонтували її вже давно, певно з того часу, як збудували. Щодня цією стороною курсують великогабаритні вантажівки, які возять пісок, ліс та палети. Вони вже в окремих місцях так знищили цю дорогу, що не проїхати нею, як добре задощить.

Через те, що вона проходить і за межами населеного пункту, сільрада напряму не має повноважень її профінансувати.

Щоправда, селяни знайшли вихід: вони зібрали по 200 гривень, закупили пальне та будівельні матеріали. Долучився до гарної справи у ролі спонсора і Камінь-Каширський держлісгосп на чолі з директором В’ячеславом Кузьмичем, адже поряд контора одного із його лісництв.

Зо два десятки місцевих чоловіків завзято працювали, навіть в неділю. Адже в селі що не день – то гаряча пора. Всі трудилися безкоштовно, долучилася і сільська молодь. І таким чином вони залатали ями цементом із щебенем на дорозі завдовжки близько двох кілометрів. Підрахували, що на кожні сто метрів ремонту дорожнього покриття витратили не більше кількох тисяч гривень. Якби такі роботи проводила дорожня служба, то це обійшлося б в десятки разів дорожче.

Ремонтні роботи селяни завершили аж біля рекреаційного пункту Дубицьк. Далі, як вони пояснили, територія міської ради.

«Сподіваємося, що влада Каменя-Каширського теж зможе мобілізувати своїх жителів, покаже приклад, як треба господарювати, та відремонтує свою частину дороги. Ми не хочемо нікому нічого доводити, просто хочемо, щоб все було справедливо і чесно. Щоб і ми, і жителі міста їздили нормальними шляхами», — пояснює один із ініціаторів ремонту цієї дороги Микола Кузьмич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВН хай покажуть вашу новину з народним депутатом Констанкевич.
Відповісти
Останні новини
Волинські селяни самотужки відремонтували дорогу
09 липень, 2017, 17:21